29 Σεπτεμβρίου 2022

Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα θα προασπίσει με αποτελεσματικότητα την εθνική της ακεραιότητα αν αυτό χρειαστεί

Μήνυμα στην Τουρκία η οποία διατηρεί την προκλητική της στάση τόσο σε ρητορικό επίπεδο όσο και επί του πεδίου έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου από το Καστελόριζο όπου βρέθηκε την Τρίτη (13/09).

«Η Ελλάδα, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, επιδιώκει μια εποικοδομητική σχέση με τους γείτονές της. Θα προασπίσει όμως με αποτελεσματικότητα την εθνική της ακεραιότητα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αν αυτό χρειαστεί» είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Πεσόντων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 79ης Επετείου απελευθέρωσης του νησιού.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την πυραυλάκατο ΛΑΣΚΟΣ.

Η δήλωση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

«Γιορτάζουμε τα εβδομήντα εννέα χρόνια από την απελευθέρωση του Καστελλόριζου και τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες των νησιωτών μας. Που διατηρούν ακατάβλητο το εθνικό τους φρόνημα και συνεχίζουν να υπερασπίζονται αυτόν τον προμαχώνα του ελληνισμού από κάθε επιβουλή, γενναίοι και περήφανοι, όπως οι πρόγονοί τους.

Η Ελλάδα, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, επιδιώκει μια εποικοδομητική σχέση με τους γείτονές της. Θα προασπίσει όμως με αποτελεσματικότητα την εθνική της ακεραιότητα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αν αυτό χρειαστεί».


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmv65nh3h3wp)


Πολιτική

Εγγραφή στο newsletter

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα