Πολιτική

Σακελλαροπούλου: Μένουμε σπίτι -Δεν χάνουμε την επαφή με την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μας προτρέπει να μείνουμε σπίτι, αλλά να μην χάσουμε «την επαφή με την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό μας» – Τι έγραψε σε ανάρτησή της στο twitter

Μια κυριακάτικη εικονική επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προέτρεψε να κάνουμε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με ανάρτησή της στο twitter.

«Κυριακάτικη επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και περιήγηση στους θησαυρούς του. #μενουμε_σπιτι αλλά δεν χάνουμε την επαφή μας με την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό μας. Τα έχουμε ανάγκη τώρα περισσότερο από πριν», έγραψε στο twitter.

Το tweet συνοδεύεται από βίντεο με τον τίτλο «Συζητώντας με την Ιστορία: 5 + 4 Θησαυροί στο Εθνικό Αρχαιολογικό…» που επιμελήθηκε το γραφείο τύπου του υπουργείου Πολιτισμού με την παρακάτω λεζάντα:

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «Συζητώντας με την Ιστορία», καλεί σε εικονικούς περιπάτους στα μουσεία στους αρχαιολογικούς χώρους και στους εποπτευόμενους οργανισμούς του, όσο #μένουμε_σπίτι. Μετά τους 11 θησαυρούς του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, σήμερα θα δούμε 5 + 4 θησαυρούς του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Σε μια περιήγηση από τους πρώιμους νεολιθικούς οικισμούς της Ελλάδας, μέχρι τις τελευταίες αναλαμπές του αρχαίου κόσμου, η Διευθύντρια του ΕΑΜ Δρ Μαρία Λαγογιάννη, μας παρουσιάζει 9 θησαυρούς του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Το ΕΑΜ, άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το 1889 και είναι το σημαντικότερο στο είδος του παγκοσμίως.

Η σκηνοθεσία είναι του Μιχάλη Ασθενίδη, η μουσική του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργου Κουμεντάκη και η παραγωγή του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού».

Ειδήσεις σήμερα:

Mένουμε σπίτι – Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας: On line από σήμερα 6 εμβληματικές παραστάσεις δωρεάν

«Μένουμε Σπίτι» και ταξιδεύουμε στον συναρπαστικό ψηφιακό κόσμο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση

Δείτε το βίντεο που ανέβασε στο Facebook ο Κώστας Μπακογιάννης: «Μένουμε σπίτι» με την φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική