20 Αυγούστου 2019

Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο μνημόνιο

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=ZmlsZX Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο μνημόνιο, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής από το Μιλάνο, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής ΕΕ- Ασίας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η Ελλάδα κατάφερε μία τεράστια αλλαγή στα ελλείμματα και στις μεταρρυθμίσεις, μια αλλαγή που -όπως τόνισε- αναγνωρίζεται από όλους «και έχει αρχίσει η συζήτηση για την επόμενη ημέρα, για την μετά το μνημόνιο εποχή».

«Κανείς δεν έχει αντίρρηση για την επιτυχία της χώρας μέχρι τώρα. Και αν προσέξατε τις τελευταίες επίσημες δηλώσεις κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Ελλάδα έχει πλέον από εδώ και πέρα τα θεμελιώδη μεγέθη και τις προοπτικές να προχωρήσει. Η συζήτηση γίνεται για το πως θα προχωρήσουμε με τον πιο ασφαλή τρόπο», είπε και πρόσθεσε: «Η συζήτηση αυτή γίνεται με τρόπο συστηματικό με όλους. Έχει εξηγηθεί από την πλευρά της Ελλάδας ότι δεν χρειαζόμαστε νέο μνημόνιο. Όπως αποτελεί στοιχείο των διαπραγματεύσεων μία πιθανή προληπτική γραμμή στήριξης που θα προστάτευε την χώρα από πιθανές αναταράξεις στις αγορές σε μία στιγμή που η παγκόσμια οικονομία παρουσιάζει στοιχεία κάμψης. Σε κάθε περίπτωση όλοι συμφωνούμε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής εξυγίανσης».Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image