15 Αυγούστου 2022

Σαουδική Αραβία: Με τον Πρίγκηπα Μοχαμάντ μπιν Σαλμάν συναντήθηκε ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία με συνάντηση με τον 34χρονο πρίγκιπα διάδοχο και αναπληρωτή πρωθυπουργό – Συζητήθηκαν οι γεωπολιτικές εξελίξεις καθώς και ζητήματα επενδύσεων

Με τη συνάντηση με τον 34χρονο Πρίγκιπα Διάδοχο και αναπληρωτή Πρωθυπουργό Mohammad bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι ο ισχυρός άνδρας του βασιλείου των Σαουδαράβων ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, επισφραγίστηκε η διάθεση για σημαντική ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, όπως καταγράφηκε σε όλες τις σημερινές συναντήσεις στο Ριάντ.

Συζητήθηκαν οι ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις και Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον επενδυτικό τομέα. Σε συνέχεια των σημερινών συναντήσεων προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα επίσκεψη των υπουργών Ανάπτυξης και Τουρισμού Άδωνι Γεωργιάδη και Χάρη Θεοχάρη για την προώθηση συγκεκριμένων επενδυτικών projects.

Με την επίσκεψη του ο Πρωθυπουργός διευρύνει το πλέγμα σχέσεων της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή κι ενισχύει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο. Αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.Πολιτική