5 Δεκεμβρίου 2022

Σε εξέλιξη η τριμερής συνάντηση υπουργών Άμυνας Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας

Στο επίκεντρο της 1ης Τριμερούς Συνάντησης Κύπρου, Ιορδανίας και Ελλάδας που πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία θα βρεθούν  η θεσμοθέτηση συνεργασίας σε θέματα άμυνας και ασφάλειας και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής

Η θεσμοθέτηση συνεργασίας σε θέματα άμυνας και ασφάλειας και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, θα βρεθούν στο επίκεντρο της 1ης Τριμερούς Συνάντησης Κύπρου, Ιορδανίας και Ελλάδας σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας, που βρίσκεται σε εξέλικη σήμερα στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυπριακού Υπουργείου Άμυνας, η συνάντηση είναι αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων προσπαθειών των ηγετών των τριών χωρών, να εμβαθύνουν περαιτέρω τις ήδη άριστες σχέσεις τους σε συγκεκριμένους τομείς, περιλαμβανομένου του τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας.

Σημειώνεται, επίσης, ότι οι σχέσεις των τριών χωρών είναι διαχρονικές και σταθερές καθώς χτίστηκαν διαμέσου της ιστορίας τους αλλά και της προσπάθειας για ένα καλύτερο και πιο ασφαλές μέλλον.

Όπως αναφέρεται, ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χαράλαμπος Πετρίδης με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας Στρατηγό Yousef Al-Hnaity θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σε σχέση με τη διαδικασία θεσμοθέτησης και ενεργοποίησης του τριμερούς μηχανισμού σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας, καθώς και τρόπους συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων σε τριμερές επίπεδο.

Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και τις απειλές που υπονομεύουν την ασφάλεια, σταθερότητα και ειρήνη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας, προστίθεται, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Ιορδανίας σε διμερές επίπεδο προκειμένου να αξιολογηθεί η μέχρι τώρα πορεία της συνεργασίας των δύο χωρών και να προταθούν τρόποι για περαιτέρω ενίσχυσή της.Πολιτική