Διεθνή

Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του ρωσικού κολοσσού Sistema

805C7546F1B4749D6CCD9B95A626AF43.jpgο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτήρισε «λάθος και παράλογους» του ισχυρισμούς περί πολιτικών κινήτρων πίσω από την έρευνα.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό, με κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τέθηκε την Τρίτη ο δισεκατομμυριούχος ρώσος μεγαλοεπιχειρηματίας Βλαντιμίρ Γιεβτουσκένκοφ, όπως ανακοίνωσαν οι ρωσικές Αρχές.

Ο κ. Γιεβτουσκένκοφ είναι ο επικεφαλής του κολοσσού Sistema, στην οποία ανήκει η εταιρεία πετρελαίου Bashneft, αλλά και ή MTS, μεγαλύτερη εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στη Ρωσία.

Τον Ιούνιο, ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός Rosneft ενδιαφερόταν για την εξαγορά της Bashneft. Ένα μήνα αργότερα, δικαστήριο της Μόσχας απαγόρευσε την πώληση μετοχών της Bashneft από την Sistema, λόγω έρευνας για τη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτήρισε «λάθος και παράλογους» του ισχυρισμούς περί πολιτικών κινήτρων πίσω από την έρευνα για τον κ. Γιεβτουσκένκοφ.

Σε ανακοίνωσή της, η Sistema απέρριψε τις κατηγορίες κατά του κ. Γιεβτουσκένκοφ ως «απολύτως αβάσιμες» και δεσμεύτηκε πως θα τις πολεμήσει δικαστικά.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο κ. Γιεβτουσκένκοφ είναι το 15ος πλουσιότερο πρόσωπο στη Ρωσία, με την περιουσία του να υπολογίζεται στα 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή