19 Φεβρουαρίου 2020

Σε λίγο η ανακοίνωση της νέας διοίκησης του ΟΑΣΘ- Πρόεδρος ο Σκόδρας, διευθύνων σύμβουλος ο Σπανός

thessΗ νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ανακοινωθεί άμεσα, ακόμη και σήμερα, ώστε να προχωρήσει το συντομότερο η επίλυση των συγκοινωνιακών προβλημάτων της συμπρωτεύουσα.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει επιλέξει μη πολιτικά πρόσωπα για τη διοίκηση του πολύπαθου οργανισμού συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, σε μία κίνηση που έχει σαφή στόχο να καταδείξει πως δε θα κινηθεί συγκρουσιακά, αλλά ότι θέλει να δώσει λύση στα πρακτικά προβλήματα με αντίκτυπο στη ζωή των Θεσσαλονικέων.

Πρόεδρος του ΟΑΣΘ θα αναλάβει ο χημικός μηχανικός Γιώργος Σκόδρας, ο οποίος είχε διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην ΕΥΑΘ Α.Ε και πρόεδρος της Εγνατία Οδός ΑΕ.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι η επιλογή του Γιώργου Σπανού για την κρίσιμη θέση του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΑΣΘ. Ο κ.Σπανός έχει θητεύσει 35 χρόνια στον οργανισμό και καθώς προέρχεται από τα σπλάχνα του ΟΑΣΘ είναι αγαπητός στην εταιρεία και αποδεκτός από όλους, στοιχείο που θεωρείται κρίσιμο δεδομένων και των εσωτερικών συγκρούσεων στον οργανισμό. Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει διευθυντής κινησης, είχε πέσει όμως σε δυσμένεια υπό την ηγεσία του Στέλιου Παππά. Δεν έχει πάντως αναφορές στο χώρο της ΝΔ, αλλά θεωρείται σοβαρός, μετρημένος και λιγομίλητος και θα κληθεί να σηκώσει μεγάλο βάρος για να αποκτήσουν οι Θεσσαλονικείς αστικές συγκοινωνίες λειτουργικές και αξιόπιστες.Οικονομία