Διεθνή

Σε νέο ιστορικό χαμηλό η δημοτικότητα Ολάντ

043E8A43151AF2A9C7311B4CB6326E05.jpgΗ θετική γνώμη για τον Σοσιαλιστή ηγέτη έπεσε στο 13%, ενώ το 83% των πολιτών έχει αρνητική άποψη για τους χειρισμούς του, σύμφωνα με τα «καταστροφικά» στοιχεία του βαρομέτρου Ipsos/Le Point.

Σε νέο ιστορικό χαμηλό έπεσε η δημοτικότητα του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ενώ την πτωτική της πορεία συνεχίσει και η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, σύμφωνα με τα «καταστροφικά» στοιχεία του βαρομέτρου Ipsos/Le Point που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, η θετική γνώμη για τον Σοσιαλιστή ηγέτη έπεσε στο 13%, ενώ το 83% των πολιτών έχει αρνητική άποψη για τους χειρισμούς του. Μάλιστα, το ποσοστό των ψηφοφόρων που έχουν «πολύ αρνητική» εικόνα για τον κ. Ολάντ έφτασε αισίως στο 50%, καταγράφοντας άνοδο 10 μονάδων σε σχέση με το 40% που είχε καταγραφεί τον Αύγουστο.

Όσον αφορά τον Μανουέλ Βαλς, η δημοφιλία του έχει πέσει στο 30%, με το ποσοστό των δυσαρεστημένων να έχει επίσης αυξηθεί μέσα σε ένα μήνα, φτάνοντας το 63%, από 55% που ήταν τον Αύγουστο. Πάνω από ένας στους τρεις (ποσοστό 36%) δηλώνει «μάλλον δυσαρεστημένος» ενώ το 27% δηλώνει ότι έχει «πολύ αρνητική» άποψη για τον κ. Βαλς. Στο προηγούμενο βαρόμετρο τα ποσοστά αυτά ήταν 34% και 21% αντίστοιχα.

Ο κ. Ολάντ παραμένει πολύ αντιδημοφιλής παρά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Βαλς, στα τέλη Αυγούστου, όταν τρεις υπουργοί επέκριναν την οικονομική και δημοσιονομική πολιτική που ακολουθεί το Παρίσι, καταγγέλλοντας πως η Γαλλία δεν μπορεί να ορθώσει ανάστημα στη Γερμανία.

Ο κ. Βαλς αναμένεται ότι αύριο Τρίτη θα ζητήσει από το κοινοβούλιο ψήφο εμπιστοσύνης για την πολιτική που ακολουθεί.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά στις 12 και 13 Αυγούστου σε δείγμα 959 προσώπων ηλικίας άνω των 18 ετών.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή