Πολιτική

Σε θέσεις μάχης ξαφνικά για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ: Παρούσα η Γεννηματά για μια νέα θητεία

«Συνεχίζουμε την πορεία μας, θα ηγηθώ στην πορεία του κόμματος στις εκλογές, όποτε και να γίνουν αυτές»

Παρότι η Χαριλάου Τρικούπη ασχολείται πυρετωδώς με την διοργάνωση της επετειακής εκδήλωσης για την 3η του Σεπτέμβρη την ερχόμενη Πέμπτη, επιθυμώντας να συγκεράσει την κληρονομιά του κόμματος στη δημόσια υγεία με το σήμερα μέσω του Ε.Σ.Υ., το οποίο αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστή το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, σχεδόν αιφνιδιαστικά άνοιξε τις τελευταίες ημέρες η συζήτηση για την επόμενη ημέρα του κόμματος, με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας τον Νοέμβριο του 2021.

«Συνεχίζουμε την πορεία μας, θα ηγηθώ στην πορεία του κόμματος στις εκλογές, όποτε και να γίνουν αυτές», φέρεται να τόνισε η κ. Γεννηματά σε συνεργάτες της την προηγούμενη εβδομάδα, στο περιθώριο μιας κομματικής σύσκεψης, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την πρόθεσή της να είναι εκ νέου υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος. Η αποστροφή της κ. Γεννηματά εκλαμβάνεται στα ενδότερα της Χαριλάου Τρικούπη ως συντριπτική απάντηση σεναρίων που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα, τα οποία ήθελαν την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να ωθείται σε παραίτηση λόγω της χαμηλής δημοσκοπικής καταγραφής του κόμματος.

Στα ίδια σενάρια αναφέρθηκε σήμερα και ο Διευθυντής του Γραφείου της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Όθωνας, μιλώντας στον ιστότοπο ieidiseis. Στα δικά μου αυτιά φτάνουν τα λόγια της Φώφης Γεννηματά ότι «στο Συνέδριο και την επόμενη εκλογή Προέδρου θα είμαι εκεί, δυναμικά παρούσα». Οι φήμες στις οποίες αναφέρεστε εκτός από άγνωστες μου είναι και αδιάφορες. Ιδίως όταν πρόκειται για ευσεβείς πόθους όσων, εκτός Κινήματος Αλλαγής, θεωρούν την Φ. Γεννηματά εμπόδιο στα σχέδια τους» απάντησε σχετικά ο κ. Όθωνας, επισημαίνοντας πως «ο χρόνος των εθνικών εκλογών, αν δεν γίνουν στο τέλος της τετραετίας, δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να προσδιορισθεί. Επομένως για τις δικές μας διαδικασίες κινούμαστε στη βάση όσων προβλέπει το καταστατικό μας».

Ερωτηθείς, μάλιστα, σχετικά με το ενδεχόμενο η εκλογή νέας ηγεσίας το 2021 να πυροδοτήσει νέο κύκλο εσωστρέφειας στους κόλπους του κόμματος, «είμαι βέβαιος ότι από την επόμενη διαδικασία εκλογής Προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής θα βγούμε ενωμένοι και ενισχυμένοι. Όλοι όσοι μείναμε σταθεροί και συνεπείς στην ιδρυτική πράξη του πολιτικού μας φορέα και κυρίως οι 212.000 πολίτες που την συνυπέγραψαν το 2017, θα το εγγυηθούμε και θα το διασφαλίσουμε» τόνισε ο κ. Όθωνας, μολονότι οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι για τα ηνία του κόμματος διατηρούν ζωηρό το ενδιαφέρον τους.

Ο εκλογικός κύκλος για το Κίνημα Αλλαγής αναμένεται, άλλωστε, να χαρακτηρίσει όλη τη φετινή χρονιά μέχρι τον επόμενο Νοέμβριο, οπότε και θα ανοίξουν οι κάλπες (καλώς εχόντων των πραγμάτων), αφού δύσκολα θα προκριθεί το ενδεχόμενο αναβολής της διαδικασίας για μια διετία, σενάριο που επίσης διακινήθηκε στους παροικούντες την «πράσινη» Ιερουσαλήμ τις προηγούμενες ημέρες, κάνοντας λόγο για την ύπαρξη μορατόριουμ μεταξύ των ενδιαφερομένων, το οποίο οι τελευταίοι διαψεύδουν κατηγορηματικά. Την ίδια ώρα, την πλευρά Ανδρουλάκη εξακολουθούν να προβληματίζουν οι τροχιές μετακίνησης των ψηφοφόρων. Χωρίς ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ να έχει μετακινηθεί ούτε εκατοστό από τις θέσεις που διατύπωσε τον περασμένο Νοέμβριο στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, «το που θα βρίσκεται τότε ο καθένας είναι προσωπική επιλογή. Το που θα είναι οι ψηφοφόροι είναι στοίχημα για όλους» είχε τονίσει τότε, σιβυλλικά, για τη διεκδίκηση της ηγεσίας το 2021.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική