Πολιτική

Σεισμός στη Τουρκία: Ο εναγκαλισμός Δένδια – Τσαβούσογλου και οι νέες ισορροπίες ανάμεσα στις δυο χώρες

Λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής, η ΕΜΑΚ αποχώρησε από την Τουρκία, έξι ημέρες μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Επέστρεψε στη χώρα μας λίγο πριν τις 23.00 το βράδυ με πτήση τσάρτερ της Aegean. Η τουρκική κυβέρνηση εξήρε τη συμβολή και πολύτιμη αρωγή της στις τραγικές αυτές στιγμές, κερδίζοντας την εκτίμηση και ευγνωμοσύνη ακόμα και των απλών Τούρκων πολιτών.


emak-aerodromio-mak1

Στο διπλωματικό πεδίο, τώρα, τις σεισμόπληκτες περιοχές στην Τουρκία επισκέφτηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος συνοδευόταν από τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο τελευταίος τον υποδέχτηκε στην πίστα του αεροδρομίου. Αγκαλιάστηκαν, μάλιστα, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, αφήνοντας πίσω τους την πολύμηνη ένταση. Κάτι που σχολιάστηκε ακόμα και από τον Αμερικανό πρέσβη στην Τουρκίας ως «υπέροχο».

Ακολούθησε μια ιδιωτική συνάντηση περίπου μισής ώρας σε αίθουσα του αεροδρομίου, με το κλίμα να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα πιο θερμό και ανθρώπινο! Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών μετέφερε, μεταξύ άλλων, και τα ειλικρινή συλλυπητήρια της ελληνικής Κυβέρνησης και του λαού της Ελλάδας για τις χιλιάδες ανθρώπινες απώλειες.


deixnei_helicopter_dendia_cavu

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική