Πολιτική

Σεισμός στην Ελασσόνα – Λιβάνιος: Έρχεται δέσμη μέτρων για τη στήριξη των σεισμόπληκτων

Ήδη συνεργεία του υπουργείου Υποδομών πραγματοποιούν επιθεωρήσεις σε δημόσια κτίρια της περιοχής

Δέσμη μέτρων για την άμεση αποκατάσταση των κτιρίων και την στήριξη των πληγέντων από τον ισχυρό σεισμό στην Ελασσόνα αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση. Ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Λιβάνιος με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το πρώτο πλέγμα μέτρων για «στεγαστική συνδρομή, κρατική αρωγή στην αποκατάσταση των κτιρίων και ενίσχυση Δήμων και Περιφέρειας για την επισκευή των δημόσιων υποδομών».

Ο υπουργός σημείωσε ότι ήδη συνεργεία του υπουργείου Υποδομών πραγματοποιούν επιθεωρήσεις σε δημόσια κτίρια (3 δημαρχεία, νοσοκομεία, γηροκομεία κ.α.) ενώ ο συνολικός συντονισμός πραγματοποιείται από στρατηγείο που στήθηκε στην είσοδο του Τυρνάβου με την συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέλος, ο κ. Λιβάνιος έκανε ειδική αναφορά για τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου, Γρηγόρη Λέτσο ο οποίος κατάφερε να βγάλει από το κατεστραμμένο κτίριο 63 μαθητές χωρίς τραυματισμό. «Θα ήθελα να συγχαρώ τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου στο Δαμάσι. Ο ίδιος με την συνδρομή των άλλων εκπαιδευτικών κατάφεραν να βγάλουν με ασφάλεια και χωρίς να τραυματιστεί κανείς 63 μαθητές από το σχολείο που κατέρρευσε. Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα δημόσιου λειτουργού με υψηλό αίσθημα ευθύνης και εκπαιδευτικό που τιμά το λειτούργημά του».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική