Πολιτική

Self test – Πελώνη: Δεν υπάρχει πιθανότητα κάποιος με αρνητικό τεστ να διαγνωστεί θετικός

Όπως είπε σχετικά με την παροχή των self test, και οι επιχειρήσεις έχουν ευθύνη για τη μη διασπορά του ιού και οφείλουν να φροντίζουν για την υγεία των εργαζομένων τους

Για την αξιοπιστία των self test μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα self test, η κυρία Πελώνη είπε πως είναι «ένα εργαλείο που εφαρμόζουμε για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Και οι επιχειρήσεις έχουν ευθύνη για τη μη διασπορά του ιού και οφείλουν να φροντίζουν για την υγεία των εργαζομένων».

Όπως είπε χαρακτηριστικά σε αντίστοιχη ερώτηση , εφόσον κάποιος διαγνωστεί θετικός σε self test και το δηλώσει στην πλατφόρμα, γι αυτό γίνεται επιβεβαίωση από τον ΕΟΔΥ με rapid test ή μοριακό σε δημόσια δομή. Συμπλήρωσε δε πως «το επιστημονικά αποδεκτό όριο ψευδώς θετικών τεστ που έχει τεθεί με βάση τις προδιαγραφές εγκυρότητας, οι οποίες είναι 99% στα αρνητικά, είναι 1% στα ψευδώς θετικά. Για παράδειγμα σε 1,6 εκατομμύρια self test το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να αντιστοιχεί σε 16.000 ψευδώς θετικά. Το σημαντικό είναι η εγκυρότητα στα αρνητικά. Δεν υπάρχει πιθανότητα κάποιος να διαγνωστεί αρνητικός και να είναι θετικός», είπε.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική