Πολιτική

Σενάριο για αναγνώριση του ψευδοκράτους από τη Ρωσία ως αντάλλαγμα για την Κριμαία

Ο Ρώσος πολιτικός αναλυτής και ιδρυτής του κόμματος «Ευρασία» Αλεξάντερ Ντούγκιν εκτιμά ότι αν η Τουρκία κάνει το πρώτο βήμα για την αναγνώριση της Κριμαίας η Ρωσία θα αναγνωρίσει την «ΤΔΒΚ»

«Εάν η Τουρκία αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος, η Ρωσία θα αναγνωρίσει την τδβκ (ψευδοκράτος)» είπε ο Αλεξάντερ Ντούγκιν, Ρώσος πολιτικός αναλυτής, φιλόσοφος, ακαδημαϊκός και ιδρυτής του κόμματος “Ευρασία”, που το 2003 μετασχηματίστηκε σε “Διεθνές Ευρασιατικό Κίνημα”, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

Η τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα «Κίπρις ποστασί» αναφέρει ότι ο κ. Ντούγκιν έκανε αυτές τις δηλώσεις πριν από τη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν σήμερα στο Σότσι. Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ανέφερε ότι η συνάντηση έχει μεγάλη σημασία για τη διαμόρφωση της κατάστασης στη Μέσης Ανατολής.

Πρόσθεσε ότι η “Γαλάζια Πατρίδα” θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής Ερντογάν – Πούτιν. «Ο Πούτιν παρακολουθεί προσεκτικά τη Γαλάζια Πατρίδα. Ο Ερντογάν θα πρέπει να εξηγήσει άμεσα τη σημασία της Γαλάζιας Πατρίδας στη Σύνοδο Κορυφής του Σότσι. Εάν εξηγήσει καλά τη θέση της τδβκ (ψευδοκράτος) σε αυτήν την ιδέα (στη Γαλάζια Πατρίδα) στον Πούτιν, αυτός μπορεί να το αποδεχτεί. Στον Πούτιν δεν αρέσει η διαπραγμάτευση, αλλά συμβολικές ανταλλαγές συμβαίνουν. Εάν η Τουρκία αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος, η Ρωσία θα αναγνωρίζει επίσης την τδβκ».

Υποστήριξε επίσης ότι η Δύση καταρρέει και ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου κόσμου.

«Θα είναι μια πολύ σημαντική συνάντηση. Μετά την ντροπιαστική αποχώρηση των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, στην πραγματικότητα εμφανίστηκε ένας πολυπολικός κόσμος. Αυτός είναι άλλος κόσμος τώρα. […] Δεν υπάρχει πλέον κάτι σαν δυτικό στρατόπεδο, σοσιαλιστικό στρατόπεδο εδώ. Τώρα υπάρχουν ανεξάρτητα κράτη. Ο Πούτιν και ο Ερντογάν εκπροσωπούν αυτά τα ανεξάρτητα κράτη και το σχήμα της Μέσης Ανατολής εξαρτάται από αυτούς τους δύο ηγέτες. Πώς θα διαμορφωθεί η Μέση Ανατολή; Εξαρτάται απόλυτα από αυτούς τώρα», είπε ο κ. Ντούγκιν.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική