25 Σεπτεμβρίου 2022

Σέρρες: Ο Μητσοτάκης σε ηλικία 8 ετών χαιρετά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή – Δείτε φωτογραφία

Ένα αναπάντεχο δώρο δέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στις Σέρρες, που τον πήγε αρκετά πίσω, στα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, έδωσε στον πρωθυπουργό μια κορνίζα με αναμνηστική φωτογραφία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν τότε 8 ετών και είχε χειραψία με τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ο πρωθυπουργός χαμογέλασε και συγκινήθηκε από την κίνηση-έκπληξη του δημάρχου.

Μάλιστα, λίγο αργότερα, μιλώντας σε πολίτες και στελέχη της ΝΔ στο κέντρο της πόλης, αποκάλυψε και τις προθέσεις του, καθώς θα τοποθετήσει τη φωτογραφία στο γραφείο του, για να τιμήσει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

«Καθώς ερχόμουν με τα πόδια από τον δρόμο που φέρει το όνομα του Εθνάρχη και ιδρυτή της παράταξής μας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με υποδέχθηκε ο Δήμαρχος ο οποίος είχε την καλοσύνη να μου χαρίσει μία φωτογραφία από τα μέσα της δεκαετίας του ’70, όπου ένα μικρό αγόρι με μια ωραία φορεσιά χαιρετάει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ήμουν 8 χρονών και η φωτογραφία αυτή θα βρει τη θέση της στο γραφείο μου για να τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο έναν σπουδαίο, έναν μεγάλο πολιτικό ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορία της πατρίδας μας, του οποίου οι μεγάλες εθνικές επιλογές, με σημαντικότερη την ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, σήμερα δικαιώνονται περισσότερο παρά ποτέ», είπε ο πρωθυπουργός.


mitsotakis_karamanlis


mitsotakis_photo_karamanlis


mitsotakis_photo_karamanlis1Πολιτική

Εγγραφή στο newsletter

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα