Πολιτική

Σέβη Βολουδάκη: Επωφελές για τους εργαζόμενους το εργασιακό νομοσχέδιο – Οι 7 σημαντικές αλλαγές

Ως επωφελές για τους εργαζόμενους χαρακτήρισε το εργασιακό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σέβη Βολουδάκη, στην ομιλία της στο πλαίσιο της συζήτησης στην ολομέλεια.

Η βουλευτής Χανίων στην ομιλία της αναφέρθηκε ειδικότερα σε επτά σημεία του νομοσχεδίου που, όπως σημείωσε, είναι «εξαιρετικά επωφελείς»

«Οι Εργαζόμενοι και οι Επιχειρηματίες της πατρίδας μας δεν ξεγελιούνται πλέον από τις «πλαστές» διαχωριστικές γραμμές των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων του παρελθόντος. Ξέρουν καλά ότι μόνο ενωμένοι θα κατορθώσουμε να θέσουμε ισχυρά αναπτυξιακά θεμέλια για την Ευημερία των παιδιών μας, στο έντονα ανταγωνιστικό και παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον αλλεπάλληλων κρίσεων» κατέληξε στην παρέμβαση της η κυρία Βολουδάκη

Όλη η ομιλία της Σέβης Βολουδάκη έχει ως εξής:

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Στη σημερινή ολομέλεια καλούμαστε να ψηφίσουμε την Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1152 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.

Σκοπός της παρούσας οδηγίας είναι η βελτίωση των όρων εργασίας, με την προώθηση περισσότερο διαφανούς και προβλέψιμης απασχόλησης με παράλληλη διασφάλιση της προσαρμοστικότητας της αγοράς, καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας και διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Συνεπώς, διασφαλίζεται η υπεράσπιση συγκεκριμένων δικαιωμάτων που περιλαμβάνονται στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιμετωπίζεται ο κοινωνικός αποκλεισμός μέσω της διαμόρφωσης βασικών εργασιακών προτύπων και της διασφάλισης της τήρησής τους, στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

Ως βουλευτής Χανίων, μιας από τις πλέον έντονα αναπτυσσόμενες Οικονομίες της χώρας μας, σας μεταφέρω την αγωνία χιλιάδων εργαζομένων και επιχειρηματιών του τόπου μου για την επιτακτική ανάγκη δίκαιης και αποτελεσματικής αναδιάρθρωσης της Απασχόλησης.

Σήμερα, ως Ελληνικό Κοινοβούλιο καλούμαστε να αναλάβουμε τη σημαντική ευθύνη να παρέμβουμε στρατηγικά και πολυδιάστατα στο πλευρό της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για να αναζωογονήσουμε την εθνική μας Οικονομία. Και ακόμα περισσότερο, τις τοπικές Οικονομίες με ιδιαίτερα δομικά χαρακτηριστικά, όπως αυτή της περιφέρειας Κρήτης, η οποία αντλεί πολύτιμη ώθηση από τον ισχυρό Τουριστικό της κλάδο και τον υψηλής προστιθέμενης αξίας Αγροδιατροφικό.

Δύο αναπτυξιακοί «πυλώνες», οι οποίοι με τις εξαιρετικές αναπτυξιακές επιδόσεις τους διαψεύδουν τα τελευταία χρόνια συνεχώς ακόμα και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις των Αγορών.

Με έντονα λοιπόν τα χαρακτηριστικά της εποχικότητας στην ζήτηση Εργατικού δυναμικού, τα οποία φυσικά διαχέονται στο σύνολο της τοπικής Οικονομίας του νησιού μας, οφείλουμε να της προσφέρουμε ισορροπημένα και σύγχρονα εργαλεία που θα διαμορφώνουν αποτελεσματικά μια νέα σχέση εμπιστοσύνης και κοινωνικής προόδου μεταξύ εργαζομένων και επιχειρήσεων, παρακάμπτοντας αδιέξοδα και αγκυλώσεις της παλιάς Οικονομίας.

Από τις πολλές, εξαιρετικά επωφελείς για τους εργαζόμενους, διατάξεις του νομοσχεδίου, θα ήθελα να επισημάνω τις εξής:

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική