Πολιτική

Σφαγή για όλα στον ΣΥΡΙΖΑ – Διαφωνούν για ημερομηνία και τρόπο εκλογής

Στον αέρα παραμένει το ζήτημα των εκλογών για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν υπάρχει οριστική απόφαση όχι μόνο για το πώς θα γίνουν, αλλά και το αν θα γίνουν. Το ζήτημα θα τεθεί σε ψηφοφορία κατά το κλείσιμο του Συνεδρίου την Κυριακή.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε το Σάββατο ότι η αναμέτρηση θα γίνει στις 10 Μαρτίου και ηλεκτρονικά, η Όλγα Γεροβασίλη όμως, σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους επισήμανε ότι υπάρχει το καταστατικό που ζητά προθεσμία τουλάχιστον 30 ημερών. Η υποψήφια για την προεδρία είπε ότι είναι «προφανώς αντίθετη» με την προοπτική της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Σε υψηλότερους τόνους ήταν το σχόλιο του Χρήστου Σπίρτζη που είπε και αυτός ότι η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής θα γίνει σύμφωνα με το καταστατικό, δηλαδή σε ένα μήνα τουλάχιστον, και με διασφάλιση της διαφάνειας, του απαραβίαστου και της ταυτοπροσωπίας, «αλλιώς θα γίνει Κούγκι».

Το Σάββατο ήταν, σε κάθε περίπτωση, εκρηκτικό την αρένα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, όταν στο βήμα βρέθηκε η αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία όπως και αναμενόταν, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της. Ακολούθησε απάντηση από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Δείτε το βίντεο με τις παρεμβάσεις και των δύο: 


Ομιλίες της 'Ολγας Γεροβασίλη και του Στέφανου Κασσελάκη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Η ομιλία Γεροβασίλη: 

«Δηλώνω παρούσα» γνωστοποίησε η αντιπρόεδρος της Βουλής, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη και πάντα έβαζα πλάτη».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική