21 Ιανουαρίου 2021

“Σφυροκόπημα” βουλευτών της ΝΔ στον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

434Οι καταγγελίες για τα παραποιημένα στατιστικά στοιχεία του ελλείμματος του 2009 αναβίωσαν σήμερα το απόγευμα στη Βουλή με αφορμή την ακρόαση του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου στην Επιτροπή της Βουλής.

Με αφορμή τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό της ΕΛΣΤΑΤ οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσαν επίθεση στον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ αφήνοντας σαφέστατα υπονοούμενα για τον ρόλο του στον καθορισμό του ελλείμματος του 2009 με τον Σάββα Αναστασιάδη να λέει χαρακτηριστικά: “Υπάρχουν συνεχώς δημοσιεύματα στον τύπο περί φουσκώματος του ελλείμματος του 2009 βάσει του οποίου η χώρα μπήκε σε μια μέγγενη και συκοφαντήθηκε μια ολόκληρη παράταξη. Πρέπει να μιλήσετε“.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νίκος Νικολόπουλος Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος σε έντονο ύφος διερωτήθηκε «πόσο αξιόπιστη ήταν η υπολογισμοί του Οκτωβρίου του 2010, όταν μόνο ένα ‘’συστατικό’’ είχε υποεκτιμηθεί κατά 1700%».

Τα αίματα άναψαν όταν ο κ. Γεωργίου αν και αρχικά είπε ότι δεν θα αναφερθεί στα θέματα του ελλείμματος του 2009 στη συνέχεια έκανε λόγο για απατεώνες του παρελθόντος τους οποίους πρέπει να βρει η Δικαιοσύνη. Ο διάλογος με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κώστα Μαρκόπουλο είναι χαρακτηριστικός:

ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Σε αντίθεση με τις απάτες του παρελθόντος επί των ημερών μου τα στοιχεία γίνονταν αποδεκτά χωρίς αστερίσκους.

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Οι συνάδελφοι χρησιμοποίησαν εξαιρετικά μαλακές εκφράσεις. Να είστε πιο προσεκτικός.

ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Δεν είναι δικά μου λόγια. Αναφέρονται στα πορίσματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στο πόρισμα της πρόσφατης συνεδρίασης της.

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό που φτιάξατε εσείς με τα χέρια σας και η κυβέρνηση σας κρατάει ακόμα.

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Όταν μιλάτε για απάτες θα πρέπει να λέτε και ποιος είναι ο απατεών. Δεν είστε υπεράνω του κοινοβουλίου, θα πρέπει να το σέβεστε αυτό και τους εκλεγμένους εκπροσώπους. Μπορείτε να λέτε ότι θέλετε αλλά …αλλά.!!

ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Θα καταθέσω τα 2 έγγραφα της ευρωπαϊκής επιτροπής από το Ιανουάριο του 2010 και το ψήφισμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου της 14 Φεβρουαρίου. Η ελληνική δικαιοσύνη θα πρέπει να βρει ποιοι είναι οι απατεώνες. Αυτή θα έπρεπε να αναζήτηση τις ευθύνες για αυτές τις απάτες και τις λαθροχειρίες.

Ένταση όμως υπήρξε και με την Ασημίνα Ξηροτύρη, όταν η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ ότι ο κ. Γεωργίου αποφεύγει να καταθέσει δήλωση πόθεν έσχες παρά το γεγονός ότι του ζητήθηκε και πέρσι και φέτος. Γιατί καταφεύγετε σε τέτοια τεχνάσματα; ρώτησε η κα Ξηροτύρη με τον κ. Γεωργίου να απαντά απαθής ότι απλά τηρεί τον νόμο.Πολιτική