15 Αυγούστου 2020

Σφοδρή επίθεση Παπαμιμίκου σε Τζιτζικώστα για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας

papamimikos1Δριμεία επίθεση εναντίον του Απόστολου Τζιτζικώστα, εξαπέλυσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, για τις χθεσινές δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας με διαφορετικό πρωθυπουργό.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RealFm 97,8, ο κ. Παπαμιμίκος χαρακτήρισε «σενάρια ανωμαλίας» τα όσα εισηγήθηκε ο περιφερειάρχης. «Ο κ. Τζιτζικώστας μιλάει για σενάρια σταθερότητας, αλλά ουσιαστικά εισηγείται σενάρια ανωμαλίας. Δεν εκτιμά ότι ο Αντώνης Σαμαράς πήρε τη χώρα από την άκρη του γκρεμού, την κράτησε όρθια, τη βγάζει από τα μνημόνια και αυτό φαίνεται και από την κρίση και η πορεία αυτή δεν μπορεί να ανακοπεί σε καμία περίπτωση. Αυτά τα σενάρια τα προωθούν μόνο κύκλοι ανωμαλίας και κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Και το ξεκαθαρίζουμε αυτό», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Επιπλέον όμως επειδή έγινε μία συζήτηση για την παρουσία του ή όχι στις εκδηλώσεις της Ν.Δ. να σας πω κάτι πάρα πολύ συγκεκριμένο. Πρώτα απ’ όλα ο κ. Τζιτζικώστας είναι μέλος της Ν.Δ. και είναι ex officio μέλος, ως Περιφερειάρχης και της Πολιτικής Επιτροπής. Του εστάλη πρόσκληση και ο ίδιος μάλιστα προσωπικά την Τετάρτη 25 του μηνός ζήτησε να του σταλεί και προσωπική πρόσκληση στο προσωπικό του e-mail πράγμα το οποίο έγινε. Και επιβεβαίωσε τηλεφωνικά και τη συμμετοχή του. Τώρα τι μπορεί να άλλαξε από την Τετάρτη μέχρι το Σάββατο και δεν ήρθε στις εκδηλώσεις στη Χαλκιδική μόνο ο ίδιος το ξέρει».

Μάλιστα, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ συνέχισε την επίθεσή του προς τον κ. Τζιτζικώστα επισημαίνοντας πως η κομματική ταυτότητα «δεν μπαίνει στο συρτάρι», ιδίως όταν «πριν από 2 χρόνια πήγαινε κανονικά σε όλες τις κομματικές εκδηλώσεις της ΝΔ».

«Τον άκουσα να λέει πως η Νέα Δημοκρατία δεν υπηρετεί τις συντηρητικές αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Θεωρεί προφανώς, ο Περιφερειάρχης τον εαυτό του πάνω από όσους ήταν στην εκδήλωση. Και στην εκδήλωση αυτή πέραν από τον Αντώνη Σαμαρά, ήταν ο Κώστας Καραμανλής, ο Πέτρος Μολυβιάτης, ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ενώ στην Αθήνα θα είναι και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Δηλαδή, αυτοί γνωρίζουν λιγότερα για τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας; Συγνώμη, αλλά κατά την άποψή μου δεν είναι ο κ. Τζιτζικώστας πάνω απ’ αυτούς και πραγματικά λυπάμαι γι’ αυτό. Και επιπλέον, ας μην ξεχνάμε πως ο κ. Τζιτζικώστας Περιφερειάρχης δεν έγινε τον Μάιο του 2014, έγινε Περιφερειάρχης 2 χρόνια πριν, με ειδική τροπολογία που ζητούσε επίμονα ο ίδιος. Και πριν από 2 χρόνια πήγαινε κανονικά σε όλες τις κομματικές εκδηλώσεις της Ν.Δ. Και τώρα λέει ότι έβαλε την κομματική του ταυτότητα στο συρτάρι. Τόσο καιρό γιατί δεν την έβαζε; Και για να τελειώνουμε, κάτι ακόμα. Την ταυτότητά σου δεν την βάζεις στο συρτάρι. ‘Η την κρατάς ή την γυρίζεις πίσω. Ας αφήσει τις τσάμπα μαγκιές και ας αποφασίσει τι θα κάνει», σημείωσε σχετικά ο κ. Παπαμιμίκος.Πολιτική