Πολιτική

Σφοδρή κριτική ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Σας ενοχλεί το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις γιατί παύει η ασυδοσία να είναι δικαίωμα

Ο βουλευτής της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης, χαρακτήρισε υποκριτικά τα επιχειρήματα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θυμίζοντας το εξής: «εδώ ήμασταν όταν έξω απο την Βουλή ρίχνατε χημικά σε ηλικιωμένους και μικρά παιδιά που διαδήλωναν για την Συμφωνία των Πρεσπών»

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης υποστηρίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να επανεκθρέψει το κίνημα των αγανακτισμένων.

Με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το ρυθμιστικό πλαίσιο των διαδηλώσεων και τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περι αντισυνταγματικών και χουντικών ρυθμίσεων ο κ. Χρυσομάλλης επέστρεψε το γάντι λέγοντας: «Τα δύο πιο σύντομα ανέκδοτα είναι το “ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς” και το “η Αριστερά είναι κάθε λέξη του Συντάγματος».

Ο ίδιος χαρακτήρισε υποκριτικά τα επιχειρήματα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης θυμίζοντας πως «εδώ ήμασταν όταν έξω απο την Βουλή ρίχνατε χημικά σε ηλικιωμένους και μικρά παιδιά που διαδήλωναν για την Συμφωνία των Πρεσπών».

Ο κ. Χρυσομάλλης, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο θα έπρεπε να έχει ψηφιστεί νωρίτερα και εκτίμησε πως «αν υπήρχε το συνταγματικό πλαίσιο για τις διαδηλώσεις που σήμερα φέρνουμε, ίσως να μην υπήρχε η τραγωδία της Μαρφίν».

«Υπερασπιζόμαστε και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και το δικαίωμα των υπολοίπων να μετέχουν στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας. Δεν σας άκουσα να λέτε κάτι για τους μικρομεσαίους εμπόρους και για την αγωνία τους. Δεν σας είδαμε να αντιλαμβάνεστε την ταλαιπωρία των εργαζόμενων που δεν μπορούν να προσέλθουν στην εργασία τους. Ολες οι Δυτικές Δημοκρατίες ανεξάρτητα του πολιτικού προσανατολισμού έχουν ρυθμίσει αυτό το ζήτημα» είπε για να προσθέσει:

«Σας ενοχλεί το νομοσχέδιο γιατί παύει η ασυδοσία να είναι δικαίωμα. Τελειώνει η τραυματική εμπειρία με τους μπαχαλάκηδες, τα δικά σας παιδιά όπως τα έχετε χαρακτηρίσει».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική