Υγεία

Σιέρα Λεόνε: Σε κατ’ οίκον περιορισμό για 3 ημέρες 6 εκατ. άνθρωποι λόγω Έμπολα!

1AD1E44091184C48FA0D3A318027ED13.jpgΟι αξιωματούχοι της Σιέρα Λεόνε δήλωσαν ότι πάνω από 20.000 άνθρωποι θα διασφαλίσουν ότι οι κάτοικοι θα παραμείνουν στα σπίτια τους σε μια γιγαντιαία επιχείρηση.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό θα τεθούν από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 6 εκατ. άνθρωποι -ο πληθυσμός της Σιέρα Λεόνε- μετά από σχετική πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησης της αφρικανικής χώρας ώστε να διευκολυνθεί η καταγραφή των κρουσμάτων του Έμπολα!

Η Σιέρα Λεόνε είναι μαζί με την Γουινέα, τη Νιγηρία και τη Λιβερία οι πλέον πληγείσες χώρες της Δυτικής Αφρικής από τον αιμορραγικό πυρετό με 2.100 νεκρούς, καθώς η επιδημία παραμένει ανεξέλεγκτη στην Δυτική Αφρική.

Οι αξιωματούχοι της Σιέρα Λεόνε δήλωσαν ότι πάνω από 20.000 άνθρωποι θα διασφαλίσουν ότι οι κάτοικοι θα παραμείνουν στα σπίτια τους σε μια γιγαντιαία επιχείρηση.

“Ο περιορισμός σημαίνει ότι κανείς άνθρωπος, ακόμη περισσότερο κανένα αυτοκίνητο , εκτός εκείνων που είναι απαραίτητα για την παροχή των υπηρεσιών, δεν θα έχει άδεια να κυκλοφορήσει. Το μέτρο θα εφαρμοσθεί για όλον τον κόσμο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Αμπντουλάι Μπαρατάι.

“Το προσωπικό των υπηρεσιών υγείας και των μη κυβερνητικών οργανώσεων θα πηγαίνει από σπίτι σε σπίτι για να εντοπίσει τυχόν προσβεβλημένα απο τον ιό άτομα που κρύβονται με τη βοήθεια των οικογενειών τους” πρόσθεσε.

Οι αξιωματούχοι της Σιέρα Λεόνε δήλωσαν ότι πάνω από 20.000 άνθρωποι θα διασφαλίσουν ότι οι κάτοικοι θα παραμείνουν στα σπίτια τους σε μια γιγαντιαία επιχείρηση.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το εξαιρετικού χαρακτήρα μέτρο αυτό θα εφαρμόζεται περιοδικά μέχρι την οριστική αντιμετώπιση της επιδημίας.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Υγεία