11 Αυγούστου 2020

Σιέρα Λεόνε: «Υπερβολικά δρακόντεια» η απαγόρευση βίζας από την Αυστραλία

AFE9B29DA30981D1D053B21E03312A0F.jpgΟ υπουργός Πληροφοριών της Σιέρα Λεόνε χαρακτήρισε αντιπαραγωγική την απαγόρευση βίζας που επέβαλε η Αυστραλία στις χώρες της δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί από τον Έμπολα.

Αντιπαραγωγικό μέτρο που προβαίνει σε διακρίσεις εις βάρος 24 εκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι ζουν στη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία χαρακτήρισε σήμερα η Σιέρα Λεόνε την απαγόρευση της έκδοσης βίζας που επέβαλε η Αυστραλία στις χώρες της δυτικής Αφρικής οι οποίες έχουν πληγεί από τον Έμπολα.

Ο Άλφα Κανού, ο υπουργός Πληροφοριών της Σιέρα Λεόνε, δήλωσε ότι η απόφαση της Αυστραλίας ήταν «υπερβολικά δρακόντεια» και ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο αεροδρόμιο του Φρίταουν στη Σιέρα Λεόνε έχουν επιτυχώς εμποδίσει τις αναχωρήσεις ταξιδιωτών με Έμπολα από τη χώρα.

«Δε στρέφεται εναντίον του Έμπολα, αλλά…εναντίον των 24 εκατομμυρίων πολιτών της Σιέρα Λεόνε, της Λιβερίας και της Γουινέας. Σίγουρα αυτή δεν είναι η σωστή αντιμετώπιση. Αυτό το μέτρο που έλαβε η αυστραλιανή κυβέρνηση είναι απολύτως αντιπαραγωγικό», είπε ο Κανού στο Ρόιτερς.Υγεία