Πολιτική

Σιμόπουλος (ΝΔ): Λάθος η επικοινωνιακή επίθεση στους φαρμακοποιούς

Ο βουλευτής υποστηρίζει πως οι φαρμακοποιοί «δικαιούνται» να λαμβάνουν «χαμηλό αντίτιμο» από τους πολίτες στην περίπτωση που διενεργούν τα δωρεάν τέστ.

Την διαφωνία του με την κόντρα που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα μεταξύ της ΝΔ και του προέδρου των φαρμακοποιών Κώστα Λουράντου εκφράζει ο «γαλάζιος» βουλευτής Στράτος Σιμόπουλος. Ο ίδιος δε, υποστηρίζει πως οι φαρμακοποιοί «δικαιούνται» να λαμβάνουν «χαμηλό αντίτιμο» από τους πολίτες στην περίπτωση που διενεργούν τα δωρεάν τέστ.

Πιο αναλυτικά ο κ. Σιμόπουλος σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Λάθος η επικοινωνιακή επίθεση στους φαρμακοποιούς», υποστηρίζει πως «τα φαρμακεία της χώρας αποτελούν ένα δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας χωρίς ανάλογο προηγούμενο στην Ευρώπη. Ήρθε η πανδημία και η άποψη ότι ο αριθμός τους είναι πολύ μεγάλος κατέρρευσε. Τα φαρμακεία χρησιμοποιήθηκαν για την οργάνωση μιας άψογης εμβολιαστικής διαδικασίας».

«Η πανδημία επίσης, αν και δεν έφερε lockdown στα φαρμακεία, μείωσε δραματικά το τζίρο τους, χωρίς φυσικά να υπάρξει οποιαδήποτε κρατική στήριξη. Σήμερα ο κλάδος δέχεται μια μεγάλη επικοινωνιακή επίθεση, με αφορμή το ύφος των δηλώσεων ορισμένων συνδικαλιστικών στελεχών του. Έχουμε υγειονομικό πόλεμο. Όλοι οφείλουμε να βάλουμε πλάτη. Έγκαιρη ενημέρωση των επαγγελματιών πρέπει, όμως, να υπάρχει και κατανόηση των θέσεων όλων των πλευρών», επισημαίνει ακόμη.

«Τα τεστ, ένα ανά εβδομάδα, για κάθε πολίτη πρέπει να δίνονται δωρεάν. Οι φαρμακοποιοί πρέπει να έχουν την δυνατότητα να πωλούν τα επιπλέον τεστ και αν θα τα κάνουν οι ίδιοι στους πολίτες, πρέπει να δικαιούνται, αν το επιθυμούν, να λαμβάνουν ένα συγκεκριμένο χαμηλό αντίτιμο. Τελικά λύση υπάρχει. Μόνο ο άνευ λόγου επικοινωνιακός «πόλεμος» μένει», καταλήγει ο κ. Σιμόπουλος.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική