Πολιτική

Συνάντηση Γιάννη Καράμπελα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτρη Τσακνάκη

karampelas kikilias

Σε συνέχεια της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Βοιωτίας, κ. Γιάννη Καράμπελα, σχετικά με τη συμφόρηση των βαρέων φορτηγών οχημάτων που παρατηρείται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, μετά την τελευταία αύξηση στις τιμές των διοδίων, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η προαναγγελθείσα συνάντησή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Κικίλια και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Τσακνάκη.

Στη συζήτηση που ακολούθησε αναφορικά με το συγκεκριμένο πρόβλημα προέκυψαν τα εξής:

α) Ο κ. Κικίλιας και ο κ. Τσακνάκης αναγνώρισαν τις ευθύνες της Τροχαίας για την κίνηση των βαρέων οχημάτων στο οδικό δίκτυο που διέρχεται παραπλεύρως της εθνικής οδού και δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια, πυκνώνοντας τους ελέγχους, ώστε ν’ αποτρέπουν τους επαγγελματίες οδηγούς από την χρήση του και να επιλέγουν τις εθνικές οδούς.

β) Από μεγάλα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου, διέρχεται η παλαιά εθνική οδός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η παλαιά εθνική Αθηνών – Λαμίας που περνάει μέσα από μικρές πόλεις και χωριά της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας, όπως η Αλίαρτος, η Αγία Παρασκευή και η Χαιρώνεια. Η χρήση της παλαιάς εθνικής οδού δεν απαγορεύεται από φορτηγά οχήματα και ως εκ τούτου δεν θεωρείται παράνομη. Συνεπώς σ’ αυτή την περίπτωση η Τροχαία δεν μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω από το να διαπιστώνει τυχόν παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και να επιβάλει τα ανάλογα πρόστιμα.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο κ. Καράμπελας, αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Κικίλια για την άμεση ανταπόκριση και τις καταλυτικές παρεμβάσεις του, για την επίλυση του ζητήματος στο κομμάτι που άπτεται των αρμοδιοτήτων του, επισήμανε ότι προτίθεται να καλέσει του βουλευτές Βοιωτίας και Φθιώτιδας, ώστε να συζητηθεί ενδεχόμενη νομοθετική πρόταση για αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και να επιστρέψουν τα βαρέα φορτηγά οχήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική