Πολιτική

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη – Μάκη Βορίδη για την προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού

ολγα-βοριδηςΕυρεία συνάντηση μεταξύ εμπειρογνωμόνων και εμπλεκομένων με τον ιατρικό τουρισμό στις 7 και 8 Οκτωβρίου

Συνάντηση για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, είχαν σήμερα οι υπουργοί Υγείας, Μ. Βορίδης, και Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν βελτιώσεις στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για τον ιατρικό τουρισμό, οι οποίες πρόκειται να γίνουν με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Στο πλαίσιο αυτό, στις 7 και 8 Οκτωβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί ευρεία συνάντηση μεταξύ εμπειρογνωμόνων και εμπλεκομένων με τον ιατρικό τουρισμό φορέων, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα των βέλτιστων προτύπων, με συνεργασία των δύο υπουργείων και ειδικότερα την πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας «Υγεία εν Δράσει». Επιπλέον, συμφωνήθηκε να διοργανωθεί ενημερωτική ημερίδα στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Τουρισμού στο πλαίσιο της προώθησης όλων των ειδικών μορφών τουρισμού έχει ήδη αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του ιατρικού τουρισμού.

Ανάμεσα σε αυτές είναι και η εκπόνηση έρευνας στην αγορά του εξωτερικού, με σκοπό την καταγραφή των δεδομένων που θα επιτρέψουν την άντληση τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη συνεργειών, που θα συνδράμουν στην αποτελεσματική προώθηση και προβολή του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική