22 Οκτωβρίου 2020

Σκευωρία Novartis: Ξεκίνησε η συζήτηση για Παπαγγελόπουλο για την άσκηση δίωξης – Δείτε live

Πλεύρης: ποινική ευθύνη ο Παπαγγελόπουλος και πολιτική ο Τσίπρας – Λάππας: πολιτικό σκάνδαλο η Novartis

Ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το πόρισμα της προανακριτικής που ζητά την ποινική δίωξη του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την σκευωρία Novartis και το παραδικαστικό κύκλωμα Ρασπούτιν με το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση επέλεξε και σε αυτή την φάση της διαδικασίας να αφήσει τις εργασίες και την συζήτηση στην αποκλειστική αρμοδιότητα των βουλευτών γι αυτό και τα υπουργικά έδρανα της Ολομέλειας είναι άδεια. Οσοι υπουργοί θελήσουν να τοποθετηθούν θα το κάνουν ως απλοί βουλευτές.

Δείτε live τη συνεδρίαση

Πλεύρης: ποινική ευθύνη ο Παπαγγελόπουλος και πολιτική ο Τσίπρας

Η συζήτηση άνοιξε με την τοποθέτηση του εισηγητή της ΝΔ Θάνου Πλεύρη ο οποίος τόνισε πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε όλες τις εξουσίες ως οχυρό που ήθελε να καταλάβει και απο εκεί να εξοντώσει όλους όσοι δεν ήταν αρεστοί».

Αναφορικά με τις εργασίες της προανακριτικής επιτέθηκε στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «λειτούργησαν ως συνήγοροι υπεράσπισης του Παπαγγελόπουλου. Μας έλεγαν ότι δεν μπορούμε να ασκήσουμε δίωξη για ηθική αυτουργία στον κ. Παπαγγελόπουλο όταν δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός. Ηρθε όμως η απόφαση της Δικαιοσύνης που άσκησε δίωξη για τον φυσικό αυτουργό».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να απαξιώσει όλους τους κρίσιμους μάρτυρες της επιτροπής «Το κάνατε με την Ράικου που στοχοποιήσατε τον σύζυγό της αν και τα πορίσματα των αρμόδιων αρχών έδειξαν ότι δεν εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis. Το κάνατε με τον κ. Αγγελή που τον βγάλατε ψυχοπαθή. Τα ίδια κάνατε με την κα Κυβέλου, τον Π Αθανασίου και την Γ. Τσατάνη. Τώρα έφτασε το θράσος σας να μιλήσετε για τον κ. Ζαχαρή».

Πέραν αυτών ο κ. Πλεύρης επικαλέστηκε τις αποκαλύψεις ανώτερων εισαγγελικών λειτουργών περιέγραψε τον τρόπο λειτουργίας του μηχανισμού Ρασπούτιν με τις ευθείες απειλές του κ. Παπαγγελόπουλου ή τις «συγκεκαλυμμένες» μέσω στοχευμένων δημοσιευμάτων. Αναφέρθηκε επίσης στο συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο Μιωνή ενώ επισήμανε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει την πολιτική ευθύνη για την παραδικαστική δράση Ρασπούτιν.

Κλείνοντας επικαλέστηκε τον Αγάθωνα λέγοντας «όποιος κυβερνά πρέπει να γνωρίζει: οτι κυβερνά ανθρώπους. Εσείς με όσα μαθαίνουμε για το Μάτι δεν σέβεστε τους ανθρώπους, σιγά μην σεβόσασταν τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Οτι κυβερνά σύμφωνα με τους νόμους και εσείς δεν σεβαστήκατε κανένα νόμο. Οτι δεν θα κυβερνά για πάντα αλλά ο ολοκληρωτισμός που σας διακρίνει σας έκανε να νομίζετε ότι θα κυβερνάτε για πάντα και θα βάζετε φυλακή τους αντίπαλούς σας . Ντροπή σας».

Λάππας: πολιτικό σκάνδαλο η Novartis

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας επικαλέστηκε εκθέσεις για την διαφθορά στην δημόσια διοίκηση και δηλώσεις παραγόντων περι τιμολόγησης φαρμάκων με πολιτικές αποφάσεις προκειμένου να υποστηρίξει ότι το σκάνδαλο Novartis πολιτικό και όχι σκευωρία.

Ο ίδιος απαρίθμησε τα “αμαρτήματα” – όπως τα χαρακτήρισε – της επιτροπής μιλώντας για τις εξαιρέσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τη μη ικανοποίηση αιτημάτων Παπαγγελόπουλου και τα αιτήματα εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων.

«Εχετε μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα της κασέτας και των κοριών»,  είπε σε άλλο σημείο. Πάντως, ο κ. Λάππας αν και υπερασπίστηκε τους χειρισμούς της κυρίας Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς απέφυγε να αναφερθεί στους χειρισμούς του κ. Παπαγγελόπουλου.Πολιτική