26 Σεπτεμβρίου 2021

Σκρέκας: Ζήτησα από τους ιδιώτες παρόχους ρεύματος να απορροφήσουν τις αυξήσεις – Ετοιμάζουν πακέτα

Η ΡΑΕ ετοιμάζει «παρατηρητήριο τιμών», μέσω του οποίου οι καταναλωτές θα μπορούν να ενημερώνονται για τις τιμές τις κιλοβατώρας ανά εταιρεία

Έτοιμοι να απορροφήσουν, στο μέτρο του δυνατού, τις αναμενόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, εμφανίστηκαν οι ιδιώτες πάροχοι κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τον υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και εκπροσώπους της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Όπως αναφέρθηκε σχετικά, οι ιδιώτες πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, ήδη επεξεργάζονται σχετικά «πακέτα».

Ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι το υπουργείο Ενέργειας έχει κάνει από την πλευρά του το χρέος του, απορροφώντας το 80% των ανατιμήσεων στα τιμολόγια μέσω του Ειδικού Ταμείου Στήριξης και ζήτησε από τους παρόχους να αναλάβουν και αυτοί σχετικές πρωτοβουλίες .

Από την πλευρά της η ΡΑΕ ανέφερε ότι ετοιμάζει «παρατηρητήριο τιμών», μέσω του οποίου οι καταναλωτές θα μπορούν να ενημερώνονται για τις τιμές τις κιλοβατώρας ανά εταιρεία.

Μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο κ. Σκρέκας επανέλαβε ότι ζήτησε από τους ιδιώτες παρόχους ρεύματος να «απορροφήσουν» τις αυξήσεις στα τιμολόγια και είπε ότι οι επιβαρύνσεις για το 80% των νοικοκυριών με κατανάλωση έως 600 κιλοβατώρες θα είναι μικρή.Πολιτική