Πολιτική

Σκυλακάκης: Mέσα στο 2021 θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον από το εξωτερικό για επενδύσεις

Για τις μεγάλες επενδύσεις και το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης μίλησαν στο Πρώτο Πρόγραμμα οι Σκυλακάκης και Δραγασάκης

Την εκτίμηση ότι μέσα στο 2021 θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον από το εξωτερικό για μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Καθαροί Λογαριασμοί» στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει συναίνεση για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης. Η αξιωματική αντιπολίτευση, είπε, θα το αξιολογήσει, ασκώντας κριτική εκεί που χρειάζεται, ενώ είναι έτοιμη και να υποστηρίξει δράσεις που υπερβαίνουν τον ορίζοντα μιας κυβέρνησης εφόσον υπάρξει συναίνεση.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναφερόμενος στο θέμα των επενδύσεων είπε ότι τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης θα διοχετευθούν αφενός σε μεγάλες επενδύσεις οι οποίες θα γίνουν με Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, καθώς και σε στήριξη ιδιωτικών επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν από επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, μεγάλες, μεσαίες και μικρές.

Σε ότι αφορά την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι το Ταμείο θα χρηματοδοτήσει επενδύσεις υποδομών και όχι μόνιμες δαπάνες, όπως για παράδειγμα προσλήψεις.

Ο Γιάννης Δραγασάκης, από την πλευρά του υπογράμμισε ότι τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης είναι πράγματι πολύ σημαντικά και στο σημείο αυτό υποστήριξε ότι πρέπει ξεπεραστεί το πρόβλημα της ωρίμανσης των έργων, ζήτημα που υπάρχει διαχρονικά στην Ελλάδα, προκειμένου να απορροφηθούν εγκαίρως τα κονδύλια. Τόνισε επίσης ότι πρέπει να αναπτυχθούν κλαδικές πολιτικές.

Για το θέμα των κρατικών ενισχύσεων σε επιχειρήσεις, όπως στην περίπτωση της Aegean και της Πειραιώς, ο κ. Δραγασάκης εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να συνοδεύονται από συγκεκριμένες δεσμεύσεις των επιχειρήσεων, στον τομέα της απασχόλησης και της συμβολής στην οικονομία.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική