Διεθνή

Σοκ: Το Facebook επέτρεψε ανάρτηση φωτογραφίας με κρεμασμένο ουκρανό στρατιώτη

8C2C2331B36D0A0FD3DFC61D60B5DA82.jpgΗ χρήστης με το όνομα «Ξέλα Ρεκραπ» ανάρτησε στις 4 Σεπτεμβρίου στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου τη φωτογραφία ενός νεκρού ουκρανού στρατιώτη τη σορό του οποίου είχαν κρεμάσει αντάρτες από καλώδια υψηλής τάσης!

Είναι γνωστό ότι το Facebook τηρεί πολύ αυστηρούς κανόνες όσον αφορά την ανάρτηση φωτογραφιών/ εικόνων μες ερωτικής φύσης περιεχόμενο, σε σημείο που να κατηγορείται από πολλούς για αγγλοσαξονική σεμνοτυφία.

Φαίνεται όμως ότι το δημοφιλέστατο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν επιδεικνύει ανάλογες ευαισθησίες σε φρικιαστικές φωτογραφίες από μέτωπα του πολέμου όπως το Ιράκ, η Συρία και η Ουκρανία…  Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σοκ που δοκίμασαν ουκρανοί χρήστες του Facebook όταν η χρήστης με το όνομα (ψευδώνυμο;) «Ξέλα Ρεκραπ» ανάρτησε στις 4 Σεπτεμβρίου στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου τη φωτογραφία ενός νεκρού ουκρανού στρατιώτη τη σορό του οποίου είχαν κρεμάσει αντάρτες από καλώδια υψηλής τάσης! Εμετικά σχόλια για το νεκρό συνόδευαν τη φωτογραφία…

«Χωριό Σταρομπέσεβε. Μαχητές μας κρέμασαν ένα νεκρό στρατιώτη της Ουκρανίας στα καλώδια με τη βοήθεια ενός πυροσβεστικού οχήματος. Αφήστε τον να πετάξει» ανέφερε χαρακτηριστικά η λεζάντα της «Ξέλα Ρεκραπ»… Πάντως, οι Times ανέφεραν ότι ο στρατιώτης σκοτώθηκε από έκρηξη που εκσφενδόνισε το σώμα του στα καλώδια 20 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Περισσότερα από 75 χρήστες μοιράστηκαν τη φωτογραφία, ορισμένοι από αυτούς εξοργισμένοι. Ωστόσο, φαίνεται ότι το Facebook αγνόησε τις αναφορές πολλών χρηστών για το άθλιο περιεχόμενο.

Σύμφωνα με καταγγελίες ενός δημοφιλούς ουκρανού κωμικού, παρότι έγραψε ένα μήνυμα διαμαρτυρόμενος γιατί η φωτογραφία δεν διαγράφηκε από το Facebook, και παρότι ήταν τρίτη φορά που ανέφερε ανάλογο προσβλητικό περιεχόμενο, το κοινωνικό δίκτυο έκρινε ότι η επίμαχη εικόνα δεν παραβιάζει τους κανόνες του…

Μάλιστα, η χρήστης που καταχώρησε τη φωτογραφία, καυχήθηκε στη σελίδα της στο Facebook ότι «το Facebook είναι μαζί μας» αναφερόμενη στο γεγονός ότι το κοινωνικό δίκτυο δεν την αφαίρεσε. 

Ωστόσο, η φωτογραφία εξαφανίστηκε στις 5 Σεπτεμβρίου. Ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας Kyiv Post ανέφερε ότι το Facebook τελικά τη διέγραψε επειδή «παραβιάζει τα πρότυπα της κοινότητας» που προφανώς αναθεωρήθηκαν ταχέως…

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή