Πολιτική

Σοϊλού: Θα σχεδιάσουμε την νέα τάξη πραγμάτων και η Δύση θα φάει την σκόνη μας

«Νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων», με ηγέτη τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν φαντάζεται ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, απειλώντας την Δύση πως: «θα φάει την σκόνη της Τουρκίας».

Στη διάρκεια ομιλίας του σε ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Σοϊλου -ιδιαίτερα εκστασιασμένος- ακούγεται να λέει, πως με τη βοήθεια του… Αλλάχ η Τουρκία θα σχεδιάσει τη νέα τάξη πραγμάτων στον κόσμο.

«Ο Αλλάχ θα μας το παραχωρήσει. Θα σχεδιάσουμε την νέα τάξη πραγμάτων. Αρπάξαμε την ευκαιρία. Η συμμαχία μας είναι συμμαχία του δρόμου του Αλλάχ. Μετά το 2023 θα κινηθούμε τόσο γρήγορα που η Δύση θα πρέπει να φάει την σκόνη μας» είπε, ρωτώντας τους παρευρισκόμενους εάν είναι έτοιμοι -ως Τούρκοι- να δώσουν ένα «μάθημα» σε ΗΠΑ και Ευρώπη. «Είστε έτοιμοι να δώσετε ένα μάθημα σε αυτούς τους δυτικούς πρέσβεις στην Τουρκία, στην σκευωρό ΗΠΑ και στην Ευρώπη ένα μάθημα ; Είστε έτοιμοι να κάνετε τον 21ο αιώνα, αιώνα της Τουρκίας ;» κατέληξε.

Όπως σχολιάζει ο αυτοεξόριστος -στη Σουηδία- Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, πρόκειται για μία ακόμη από τις ακραίες αφηγήσεις Τούρκων αξιωματούχων, με τις οποίες «δηλητηριάζεται» καθημερινά η τουρκική κοινωνία με ιστορίες συνωμοσίας, κινδυνολογίας και δημιουργίας εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών.