Πολιτική

Sozcu: Τα Αντίψαρα είναι το 21ο τουρκικό νησί που κατέλαβε η Ελλάδα

Επίθεση κατά του υφυπουργού υπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά εξαπέλυσε η τουρκική εφημερίδα Sozcu, λόγω της πρόσφατης επίσκεψής του στις Οινούσσες, με τον δημοσιογράφο Saygı Οzturk χαρακτηρίζει το νησί «κατεχόμενο» από την Ελλάδα.

«Το νησί Οινούσσες, που βρίσκεται εντός των ορίων της επαρχίας Σμύρνης και έξι μίλια από τα τουρκικά χωρικά ύδατα, βρίσκεται υπό ελληνική κατοχή από το 2004 (…) Αντιαεροπορικά πυροβόλα και τεθωρακισμένα οχήματα αναπτύχθηκαν στη Στρατιωτική Βάση του νησιού, ενώ γιγαντιαία ελληνική σημαία είναι ζωγραφισμένη στους βράχους, στην πλευρά που βλέπει προς την περιοχή του Τσεσμέ» αναφέρει το δημοσίευμα κατηγορώντας τον υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά και τον Α/ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, επειδή επισκέφθηκαν το νησί και επιθεώρησαν την εκεί στρατιωτική δύναμη.

Η εφημερίδα σημειώνει πως στην περιοχή ευθύνης της στρατιωτικής βάσης των Οινουσσών, συμπεριλαμβάνεται και η νησίδα Αντίψαρα που -όπως υποστηρίζει προκλητικά- είναι το 21ο τουρκικό νησί που κατέλαβε στρατιωτικά η Ελλάδα.


SOZU

«Θα πρέπει να ληφθούν διπλωματικά και πολιτικά μέτρα και να δοθούν οδηγίες στις τουρκικές Ε.Δ. για την αποτροπή της εισβολής. Παρά όλες αυτές τις προειδοποιήσεις, εάν η Ελλάδα καταλάβει το νησί Αντιψαρά, η κυβέρνηση του AKP θα είναι νομικά υπεύθυνη και υπόλογη για την κατοχή» δήλωσε στην Sozcu ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, και απόστρατος αξιωματικός Ουμίτ Γιαλίμ, κορυφαίος εκφραστής του τουρκικού αναθεωρητισμού.

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της αντιπολίτευσης κατηγορεί την Ελλάδα, πως την ώρα που η Τουρκία προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της από τους πρόσφατους φονικούς σεισμούς, εμπότισε υποθαλάσσιο καλώδιο για μεταφορά ρεύματος στις Οινούσσες, εντός -όπως υποστηρίζει προκλητικά- τουρκικών χωρικών υδάτων.

«Ενώ η Τουρκία πάλευε να επουλώσει τις πληγές του σεισμού, η Ελλάδα εμπότισε ένα υποθαλάσσιο καλώδιο στα τουρκικά χωρικά ύδατα για να φέρει ηλεκτρικό ρεύμα από την ηπειρωτική χώρα στη Στρατιωτική Βάση που βρίσκεται στα ανατολικά του νησιού Οινούσσες» αναφέρει, κατηγορώντας το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) και τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για αδράνεια.

«Γνωρίζουμε ότι το υπουργείο Άμυνας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Ωστόσο, αποκλείεται να ληφθούν μέτρα χωρίς την εντολή του προέδρου. Αναμφίβολα ο Ερντογάν είναι ενημερωμένος για τις εξελίξεις σχετικά με τα νησιά. Ωστόσο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει σχετική οδηγία, δεν μπορεί να γίνει καμία ενέργεια. Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΑΚΡ, 20 νησιά καταλήφθηκαν από την Ελλάδα, σύμφωνα με ορισμένους αξιωματούχους» γράφει η Sozcu θέτοντας εκ νέου υποτιθέμενη κατάληψη τουρκικών νησιών από την χώρα μας.

Η Sozcu είναι η μεγαλύτερη εφημερίδα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, ανήκει στο κεμαλικό στρατόπεδο, και εκφράζει τις απόψεις του κοινού υποψηφίου της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Ο ίδιος πολλές φορές φορές στο παρελθόν έχει μιλήσει για υποτιθέμενη κατάληψη τουρκικών νησιών από την Ελλάδα, κατηγορώντας τον Ταγίπ Ερντογάν για ενδοτισμό.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική