Διεθνή

Spiegel: Πρόσβαση στο δίκτυο της Deutsche Telekom είχαν ΗΠΑ και Βρετανία

21612F23BECF6240CCF13737D2E34B65.jpgΩς τώρα, ούτε η NSA ούτε η υπηρεσία της Βρετανίας που είναι αρμόδια για τις υποκλοπές επικοινωνιών έχουν σχολιάσει το επίμαχο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού.

Συγκαλυμμένη πρόσβαση στο δίκτυο πολλών εταιρειών τηλεπικοινωνιών της Γερμανίας, είχαν αποκτήσει η NSA και οι υπηρεσίες πληροφοριών της Βρετανίας, υποστηρίζει το περιοδικό Der Spiegel που θα δημοσιευτεί σήμερα, σύμφωνα με έγγραφα του Έντουαρντ Σνόουντεν.

Σύμφωνα με το περιοδικό, πρόγραμμα της NSA περιελάμβανε κυρίως την παράνομη πρόσβαση στο δίκτυο της Deutsche Telekom και πολλών άλλων μικρότερων παρόχων, που της επέτρεπε να φθάνει έως τις συσκευές που συνδέονται με το Διαδίκτυο.

Αυτό το πρόγραμμα, που το περιοδικό Der Spiegel χαρακτήρισε «το Google Earth του Διαδικτύου» χρησιμοποιείτο για να «σχεδιάσουν επιθέσεις στον κυβερνοχώρο» και να «κατασκοπεύουν το δίκτυο» συνεχίζει το περιοδικό.

Μέχρι στιγμής, ούτε η NSA ούτε η υπηρεσία της Βρετανίας που είναι αρμόδια για τις υποκλοπές επικοινωνιών έχουν σχολιάσει το επίμαχο δημοσίευμα.

«Μια τέτοια επίθεση στον κυβερνοχώρο παραβιάζει ξεκάθαρα το γερμανικό νόμο» σχολίασε ο Κρίστιαν Στέφεν, επικεφαλής της εταιρείας Stellar, στον οποίο το περιοδικό υπέβαλε ένα έγγραφο της GCHQ όπου περιέχονταν κωδικοί πρόσβασης των πελατών της εταιρείας και τα ονόματα ενός συγκεκριμένου αριθμού υπαλλήλων.

Η Deutsche Telecom και η πάροχος υπηρεσιών τηλεφωνίας Netcologne, τις οποίες ενημέρωσε το περιοδικό, δεν έχουν επιβεβαιώσει ούτε κάποιο ύποπτο σύστημα ούτε κάποια διαρροή δεδομένων. Όμως σύμφωνα με τον επικεφαλής ασφαλείας της Deutsche Telecom, Τόμας Τσέρσις, «η πρόσβαση των ξένων μυστικών υπηρεσιών στο δίκτυό μας είναι απόλυτα απαράδεκτη».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή