Πολιτική

Σπίρτζης: Δεν έχουμε μια αντιπολίτευση που να έχει πείσει για την ανατροπή

Την πρότασή για τη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης επανέφερε σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρώην βουλευτής Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος από τον περασμένο Ιούλιο έχει παραιτηθεί και από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας χθεσινή δημοσκόπηση, ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε μια αντιπολίτευση που να έχει πείσει για την ανατροπή».

«Δεν πρέπει να είμαστε στη λογική πότε πρέπει να πέσει η Νέα Δημοκρατία. Πρέπει να συγκροτηθεί μια μεγάλη προοδευτική παράταξη, με προγραμματική σύγκλιση των κομμάτων του προοδευτικού κέντρου. Δηλαδή, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και όποιος άλλος», πρότεινε.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, επισήμανε πως «ο Αλέξης Τσίπρας είναι κατά τη γνώμη μου ένα πρόσωπο που θα μπορεί να ενώσει. Δεν στέκομαι στα πρόσωπα. Αυτό θα το συμφωνήσουμε. Νομίζω ότι υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει σε διακριτές θέσεις, που έχουν υπηρετήσει ως πρωθυπουργοί και πρόεδροι κομμάτων του προοδευτικού κόσμου που μπορούν να εγγυηθούν μια τέτοια πρόταση».


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0b59viij5ox)

Ερωτηθείς αν ο κ. Κασσελάκης δίνει προοπτική εξουσίας, ο κ. Σπίρτζης απάντησε πως «με αυτά τα ποσοστά και με την πολιτική κατάσταση που έχουμε σήμερα, δεν υπάρχει κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης που μπορεί να αποτελεί τον εναλλακτικό προοδευτικό πόλο διακυβέρνησης».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική