Πολιτική

Sputnik: Τι λένε οι Τούρκοι για την κρίση με την Ελλάδα

 

Αποδοκιμάζουν την πολιτική Ερντογάν

Η ελληνική έκδοση του ρωσικού πρακτορείου και πλατφόρμας ειδήσεων sputnik, ανήρτησε βίντεο με σχόλια Τούρκων για τη νέα κρίση ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα, εξαιτίας των δραστηριοτήτων της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως φαίνεται, κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης, συμφωνούν με τις ενέργειες της Τουρκίας, αναφορικά με τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, ρίχνοντας την ευθύνη για την κρίση στην ελληνική πλευρά.

 

 


«Αυτή είναι η θάλασσά μας» - Η γνώμη των Τούρκων πολιτών για τις εντάσεις στη Μεσόγειο

 

«Αυτή είναι η θάλασσά μας» ήταν το πρώτο σχόλιο του Αλί Αϊμπάς, κατοίκου της Κωνσταντινούπολης, όταν ερωτήθηκε για το τι πιστεύει για τα επεισόδια που εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Με εκπλήσσει το γεγονός ότι η Ελλάδα ζητά δικαιώματα στα ύδατά μας στη Μεσόγειο Θάλασσα. Εκπλήσσομαι επίσης που η Αίγυπτος, μια χώρα που θα έπρεπε να είναι φιλική μαζί μας, συμφωνεί με την Ελλάδα. Τα νερά είναι φυσικό μας δικαίωμα και πιστεύω ότι θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας ως χώρα» σχολιάζει ο Εμρέ Τεκίν, ένας ακόμη κάτοικος από την Κωνσταντινούπολη.

Από την άλλη πλευρά, ο Φερντί Τουργούτ, προσθέτει πως το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι ζήτημα των δύο λαών και πως η παρέμβαση των κρατών-μελών της ΕΕ, αντί να εξομαλύνει, επιδεινώνει τις σχέσεις των δύο χωρών.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική