17 Ιουνίου 2019

Σπυράκη: Τα τέσσερα ψέματα του κ. Τσίπρα στην περσινή ΔΕΘ

Δριμεία κριτική εις βάρος της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, σχολιάζοντας πως ο πρωθυπουργός θα ανέβει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για να επιδοθεί σε ακατάσχετη παροχολογία και νέα ψέματα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η κ. Σπυράκη επισήμανε: «Ο κ. Τσίπρας επιστρέφει στον τόπο των εξαγγελιών, στη Θεσσαλονίκη, για να δώσει υποσχέσεις που ούτε κοστολόγησε ούτε και πλέον έχει καμία δυνατότητα να υλοποιήσει. Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση ότι η ακατάσχετη παροχολογία είναι επικίνδυνη για τη χώρα. Αποσταθεροποιεί την εικόνα της Ελλάδος στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου, δεν επιτρέπει την πρόσβαση στο δανεισμό για την Ελληνική Δημοκρατία, λόγω των υψηλών επιτοκίων, και τελικά αυξάνει και το κόστος δανεισμού για όλες τις επιχειρήσεις. Και μια και είμαστε στον αστερισμό των εξαγγελιών, θα ήθελα να θυμίσω τέσσερις εξαγγελίες που έκανε πέρυσι τέτοια εποχή ο Πρωθυπουργός, στις 11 Σεπτεμβρίου, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης, και να τις φέρω απέναντι στην πραγματικότητα».

Τα 4 ψέματα της κυβέρνησης
Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ αναφέρθηκε και στα τέσσερα ψέματα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της περσινής ΔΕΘ.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Σπυράκη ανέφερε τα εξής:

Ψέμα 1ο: Οι ρυθμοί ανάπτυξης. “Τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι η χώρα κινήθηκε με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, που αναμένονται να φτάσουν στο 2% για το τρέχον έτος”

Η πραγματικότητα: Ο αρχικός στόχος για την ανάπτυξη το 2017 ήταν 2,6. Έκλεισε στο 1,4%, σχεδόν στο μισό του στόχου.

Ψέμα 2ο: Η εξαγγελία επενδύσεων. Ο Πρωθυπουργός λέει στη Διεθνή Έκθεση: “Οι άμεσες ξένες επενδύσεις το 2016 σημείωσαν υψηλό δεκαετίας και το 2017 αναμένεται βελτίωση”.

powered by Rubicon Project
Η πραγματικότητα: Το σύνολο των επενδύσεων το 2018 είναι στο χαμηλότερο επίπεδο της 20ετίας. Ο Πρωθυπουργός διατείνεται πάλι από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως ότι το εθνικό σκέλος του Προγράμματος των Δημοσίων Επενδύσεων αυξήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά και μάλιστα κατά 25% κι έφτασε το 1 δισεκατομμύριο.

Η πραγματικότητα: Οι δαπάνες του προγράμματος των δημοσίων επενδύσεων έχουν δραματική μείωση. Περισσότερα από 700 εκατομμύρια μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2018. Μόνο τα 6 από τα 10 διαθέσιμα ευρώ διατέθηκαν το 2017.

Ψέμα 3ο: “Στο παρελθόν δημιουργήθηκαν στρατιές ομήρων συμβασιούχων”.

Η πραγματικότητα: Επί ΣΥΡΙΖΑ οι συμβασιούχοι αυξήθηκαν κατά 25%. Από 60.692 σε 75.810. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας επανέρχεται για να μιλήσει για το Δημόσιο και λέει πέρυσι τέτοια εποχή: “Βασικός άξονας της στρατηγικής μας είναι και εδώ η διαμόρφωση νέων θεσμών. Η πραγματικότητα:

Οι μισοί από τους Γενικούς Γραμματείς, οι μισές προκηρύξεις θέσεων για τους Γενικούς Γραμματείς κρίθηκαν ακατάλληλοι από την Τρόϊκα και τελικά ακυρώθηκαν.

Ψέμα 4ο: Κόκκινα Δάνεια. Ο κ. Τσίπρας είπε για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό “ο γόρδιος δεσμός της υπερχρέωσης των μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων προς τις Τράπεζες και το Δημόσιο επιτέλους αρχίζει να λύνεται”.

Η πραγματικότητα: Από τις 400.000 επιχειρήσεις που έχουν χρέη μόνο οι 50.000 ξεκίνησαν τη διαδικασία, μόλις οι 67 έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους. Εν τω μεταξύ υπάρχουν 700.000 κατασχέσεις σε λογαριασμούς επιχειρήσεων και ιδιωτών και εκκρεμούν άλλες 500.000».

sofia_loukeri_300x250


Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image