Πολιτική

Σπυρόπουλος: Πέρασαν δύο χρόνια για να επιβληθούν τρία πρόστιμα, ενώ πολλές εταιρείες συσσώρευσαν υπερκέρδη

Ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 ανέφερε μεταξύ άλλων πώς στόχος του κόμματος του είναι, να υπάρχει μια αξιόμαχη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσα και έξω από τη Βουλή. Ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. έκανε εκτενή αναφορά στο αυξημένο κόστος στέγης στον απόηχο των τελευταίων στοιχείων με το αρνητικό ρεκόρ της ευρωπαϊκής πρωτιάς ως προς την επιβάρυνση των νοικοκυριών για τα έξοδα στέγασης.

«Πρέπει να επανέλθει η προστασία της πρώτης κατοικίας. Η νομοθετική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας δεν αντιμετωπίζει την ουσία του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους» σχολίασε ο κ. Σπυρόπουλος σχετικά με το οξύ πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxg85jygffo9)

Για την έξαρση της ακρίβειας ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι «χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των ανατιμήσεων στα τρόφιμα, στα καύσιμα, στις τηλεπικοινωνίες. Οι έλεγχοι στην αγορά ήταν αποσπασματικοί. Πέρασαν δύο χρόνια για να επιβληθούν τρία πρόστιμα, την ώρα που πολλές εταιρείες συσσώρευσαν υπερκέρδη. Επιμένουμε στη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά. Η κυβέρνηση -ιδίως κατά την προεκλογική περίοδο- το απέρριπτε με το επιχείρημα ότι απέτυχε στην Ισπανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που το εφάρμοσαν, αλλά τους διέψευσε η πραγματικότητα» επισήμανε κληθείς να σχολιάσει τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Το 35% του μισθού των πολιτών πηγαίνει στο ενοίκιο. Τι κάνει η κυβέρνηση; Απλά παρατηρεί και τα όποια μέτρα έλαβε, δεν επαρκούν. Εμείς έχουμε καταθέσει μια δέσμη προτάσεων, μεταξύ των οποίων η κατάργηση ή αναστολή της golden visa στα ακίνητα. Ακόμη περιμένουμε επ’ αυτού την άποψη της κυβέρνησης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις σημείωσε: «Στις δημοσκοπήσεις αποτυπώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει σταδιακά και στις περισσότερες μετρήσεις είναι δεύτερο. Τα ποσοστά μας αυξήθηκαν και θα αυξηθούν κι άλλο στην πορεία προς τις ευρωεκλογές. Προφανώς, δεν μας είναι αρκετό αυτό. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε τη Νέα Δημοκρατία».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική