Πολιτική

Σπύρος Κασάπης: Από την NASA και το Michigan, στην Κουμουνδούρου

Τον ΣΥΡΙΖΑ που ονειρεύεται, βρήκε στο πρόσωπο του Σπύρου Κασάπη ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, εκτιμώντας ότι το πλούσιο βιογραφικό του εκπροσωπεί την σύγχρονη Αριστερά.

Ο κ. Κασάπης είναι Μέλος της Συμβουλευτικής επιτροπής για τα think tanks, αλλά και σύμβουλος προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε θέματα έρευνας, η αρσενική εκδοχή της Διάνας Βουτυράκου κατά τους παροικούντες την Κουμουνδούρου.


sursa34

Αναλυτικά, το βιογραφικό:

Ο Σπύρος Κασάπης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Μηχανολόγος Αεροναυπηγός (προπτυχιακό και πρώτο μεταπτυχιακό) και Μηχανολόγος Ναυπηγός (δεύτερο μεταπτυχιακό).

Τον Ιανουάριο του 2023 ανακηρύχθηκε διδάκτορας από το Πανεπιστήμιο του Michigan. Η διδακτορική του διατριβή είχε θέμα την τεχνητή νοημοσύνη. Στο παρελθόν έχει δουλέψει στο πανεπιστήμιο Vanderbilt και στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Γκόνταρντ της NASA. Από τον Φεβρουάριο του 2023 ζει στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια όπου εργάζεται ως ερευνητής στο Ερευνητικό Κέντρο Ames της NASA.

Ασχολείται με τον διαστημικό καιρό, την πρόβλεψη ηλιακών καταιγίδων και τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στην αστροφυσική. Ως εργαζόμενος στη NASA, ασχολείται ενεργά (ως μέλος διαφόρων επιτροπών) με την προώθηση της συμπερίληψης στον επιστημονικό χώρο και την επικοινωνία της επιστήμης.

Από τα φοιτητικά του χρόνια έχει ενεργό συμμετοχή στο προοδευτικό κίνημα ως εργαζόμενος στην εκλογική εκστρατεία του Μπέρνι Σάντερς και ως μέλος του Συνδικαλιστικού Οργάνου των Εργαζόμενων Φοιτητών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, του Κόμματος των Δημοκρατών Σοσιαλιστών της Αμερικής και της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική