Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Προτείνω για πρόεδρο τον Ν. Αλιβιζάτο

807BE1D8E2A99DACBED76EA6C1FBE3D7.jpg

Τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο προτείνει ως επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Σταύρος Θεοδωράκης, καλώντας τους πολιτικούς αρχηγούς να τολμήσουν και να μη συμβιβαστούν με μετριότητες.

«Είναι κορυφαίος συνταγματολόγος, κοσμοπολίτης και τολμηρός υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι με τα ίδια κριτήρια θα μπορούσε να προτείνει τον Σταύρο Τσακυράκη, αλλά επειδή συμμετείχε στο ευρωψηφοδέλτιο του «Ποταμιού», δεν θα ήθελε να φανεί ότι προτείνει «έναν δικό μας», όπως είπε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

Αναφερόμενος στην περίπτωση του Γιάννη Μπουτάρη, σχολίασε πως και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα ήταν ένας καλός Πρόεδρος γιατί «δεν είναι δογματικός, έχει την πείρα της ζωής και έχει αποδείξει ότι κινείται εκτός της παλαιοκομματικής λογικής των πολιτικών».

O επικεφαλής του «Ποταμιού», προαναγγέλλει επίσης ότι στις 21 Σεπτεμβρίου θα εξειδικεύσει τις βασικές προτάσεις του κόμματός του και τονίζει ότι ένας όρος που θα έθετε για να μετέχει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι οι υπουργοί να έχουν κολλήσει ένσημα εκτός πολιτικής.

Τέλος ανεβάζει τον πήχυ της επιτυχίας του «Ποταμιού» στο 6,6% που πήρε στις ευρωεκλογές, ενώ για το σενάριο μιας συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ λέει απλά ότι δεν έχει καμία διάθεση να πυροβολεί μαζί με τον κ. Καμμένο ψεκαστικά αεροπλάνα.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική