Ελλάδα

Στα άκρα η κόντρα ένστολων και υπουργείου Οικονομικών για τις αναδρομικές περικοπές

enstoloi-660_6.jpg

Στα άκρα φθάνει η κόντρα των ενστόλων με το υπουργείο Οικονομικών, μετά την μη συμμόρφωση της κυβέρνησης στην απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι αναδρομικές περικοπές τους από τον Αύγουστο του 2012.

Σήμερα, άρχισε η διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών της τριμελούς Επιτροπής Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Σωτήρη Ρίζο, μετά τις αιτήσεις που κατέθεσαν οι ένστολοι τον περασμένο μήνα, ζητώντας το αυτονόητο, την συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις αμετάκλητες αποφάσεις του δικαστηρίου.

Ωστόσο η επιτροπή δεν έβγαλε “απόφαση” καθώς θα συνεχίσει την διάσκεψή της, προκειμένου να κρίνει εάν υπάρχει ευθύνη προς αποζημίωση σε υπουργό ή άλλον κρατικό φορέα, σε περίπτωση που κριθεί ότι ευθύνεται για την μη εφαρμογή της απόφασης.

Ωστόσο, τα ποσά που εκδικάζονται εάν βρεθεί ο….υπαίτιος δεν είναι μεγάλα αλλά απλώς στιγματίζουν τον κρατικό λειτουργό και την συμπεριφορά του αφού αγνοεί το Ανώτατο Δικαστήριο….

Αιτήσεις στην επιτροπή συμμόρφωσης έχουν καταθέσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας.

 

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα