5 Αυγούστου 2020

Στα κάγκελα υποψήφιοι Βουλευτές με τις υποτιθέμενες δημοσκοπήσεις δημοτικότητας στην Αττική

0005.jpgΈντονο εκνευρισμό έχει προκαλέσει σε δεκάδες υποψήφιους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, η δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων ερευνών δημοτικότητας στελεχών της παράταξης, στις οποίες αναφέρθηκαν επιλεκτικά υποψήφιοι και προβλήθηκαν ως φαβορί για τις επερχόμενες εκλογές.

Μπορεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της MRB δημόσια να διαχώρησε την θέση του από τις συγκεκριμένες πρακτικές, καταγγέλοντας ως παράνομες τις συμπεριφορές αυτές από τα συγκεκριμένα ΜΜΕ, ωστόσο μετά την δημοσίευση του συγκεκριμένου ρεπορταζ στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, υποψήφιοι από όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής αισθάνονται έντονο προβληματισμό για την απόπειρα δημιουργίας υποψηφίων δύο ταχυτήτων.

Όπως μαθαίνει ο “ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ”, οι συγκεκριμένες έρευνες παραγγέλθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό “STAR” για εσωτερική υποτίθεται χρήση, ωστόσο τα αίολα συμπεράσματα τους, άγνωστο πως, προωθήθηκαν στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” η οποία και τα δημοσίευσε χωρίς να πληρούνται μια σειρά από τις εκ του νόμου προϋποθέσεις:

Πρώτο και κυριότερο, μετρήθηκαν συγκεκριμένοι υποψήφιοι και προκλητικά αγνοήθηκαν στις μετρήσεις δεκάδες άλλα στελέχη της ΝΔ.

Δεύτερον όπως δηλώνει ο κ. Μαύρος της MRB, από τις συγκεκριμένες έρευνες δεν είναι δυνατό να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα αφού δεν υπήρχε επαρκής συμμετοχή από το δείγμα.

Τρίτον δεν αναφέρθηκε ούτε το δείγμα, ούτε ο εντολέας της έρευνας, ούτε οι ημερομηνίες που αυτή πραγματοποίθηκε.

Πηγές διαρροής σε υποψηφίους: “Δεν φταίμε εμείς, δεν έχετε ανακοινωθεί από το κόμμα σας” 

Υψηλόβαθμη πηγή του τηλεοπτικού σταθμού STAR επιχείρησε σε συνομιλία του με υποψήφιο Βουλευτή να μετριάσει τις εντυπώσεις, ισχυριζόμενος πως η αιτία της επιλεκτικής αναφοράς και μέτρησης υποψηφίων, είναι η μη επίσημη ανακοίνωση τους από την Νέα Δημοκρατία.

Επιχειρηματολογία που θα μπορούσε να έχει βάση, αν στα ονόματα των “φαβορί” δεν είχαν αναφερθεί στελέχη τα οποία είτε δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί από την Πειραιώς, είτε ανακοινώθηκαν μόλις πριν 2-3 ημέρες από την δημοσίευση της “δημοσκόπησης”.

Εξάλλου έμπειρα στελέχη της ΝΔ στις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής, σχολιάζουν πως έχουν παρουσιαστεί ως φαβορί για εκλογή άνθρωποι που είναι σχεδόν άγνωστοι στις εκλογικές τους περιφέρειες, ενώ δεν έχουν συμπεριληφθεί μια σειρά από Υποψήφιοι που είναι εξαιρετικά δραστήριοι εδώ και χρόνια.

Επιχειρούν δημιουργία εσωκομματικής κρίσης λίγο πριν τις Ευρωεκλογές;

Όπως είναι αναμενόμενο, οι υποψήφιοι Βουλευτές που αισθάνονται θιγμένοι από τις συγκεκριμένες πρακτικές των ΜΜΕ, εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους και ζητούν από την Νέα Δημοκρατία να παρέμβει αποφασιστικά μέσω επίσης καταγγελίας σύσσωμης της παράταξης, της απόπειρας χειραγώγησης του εκλογικού σώματος αλλά και της δημιουργίας εσωκομματικής κρίσης.

Σιγή ιχθύος από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Μέχρι στιγμής το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει εκδόσει καμία ανακοίνωση για το συγκεκριμένο ζήτημα, ίσως γιατί όλα τα παραπάνω ξεκίνησαν το Μεγάλο Σάββατο, οπότε και υπάρχει μια υπολειτουργία στο κόμμα λόγω των εορτών.

Με ενδιαφέρον ωστόσο αναμένεται η επίσημη αντίδραση της Πειραιώς.Πολιτική