Πολιτική

Στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ η «τύχη» Πολάκη: Αποφασίζουν οριστικά για ψηφοδέλτια και ποινές

Την αποβολή του Βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη από τα κομματικά ψηφοδέλτια στις προσεχείς εθνικές εκλογές αναμένεται να επισφραγίσει -εκτός απροόπτου- η αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εσωκομματικές διεργασίες για το πολιτικό του μέλλον, μετά την ανάρτηση –«προκήρυξη» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία στοχοποίησε δικαστές, δημοσιογράφους, τραπεζικά στελέχη και επικεφαλής Ανεξάρτητων Αρχών.

Ειδικότερα, το Εκτελεστικό Γραφείο και η Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που συνεδρίασαν χθες, ενέκριναν ομόφωνα την εισήγηση του Προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα για την αποπομπή του κ. Πολάκη από την εκλογική λίστα του κόμματος στα Χανιά, με τις τελικές -και δεσμευτικές- αποφάσεις, ωστόσο, να λαμβάνονται αύριο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ανώτερου καθοδηγητικού οργάνου, μέλος της οποίας αποτελεί και ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

«Ορθή και επιβεβλημένη» απόφαση

Στο ενδιάμεσο, η απόφαση του κ. Τσίπρα να παραπέμψει τον κ. Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας το ερχόμενο Σάββατο περιγράφεται ως «ορθή και επιβεβλημένη», στενεύοντας τα όποια περιθώρια ελιγμών για τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί αύριο ενώπιος ενωπίω με τους συναδέλφους του. Μάλιστα, τα όσα θα ισχυριστεί ο κ. Πολάκης στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος εκτιμάται ότι θα βαρύνουν ιδιαίτερα ως προς την ποινή που θα του επιβληθεί τελικά από την Επιτροπή Δεοντολογίας (σ.σ. το πειθαρχικό όργανο), η οποία θα συνεδριάσει, κατά πληροφορίες, το Σάββατο. Την ίδια ώρα, πηγές με πολύ καλή γνώση των γεγονότων συναρτούσαν την τελική ποινή του κ. Πολάκη «ανάλογα με τα όσα θα πει στην Πολιτική Γραμματεία», δηλαδή εάν και κατά πόσο ο Βουλευτής Χανίων εμφανιστεί διατεθειμένος αύριο να ρίξει τους τόνους απέναντι στο κόμμα του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

Η απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να παραπεμφθεί ο σύντροφος Παύλος Πολάκης, μετά την κρίση που προκάλεσαν οι πρόσφατες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν ορθή και επιβεβλημένη.

Θα κριθεί από αυτή, με ηρεμία, ψυχραιμία και δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα, που διέπεται από κανόνες και αρχές.

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος πριν τη κρίσιμη μάχη, είναι να προστατεύσουμε το κόμμα από τη τοξικότητα και τη διαστρέβλωση του αντιπάλου.

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος είναι η μάχη και η νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Η νίκη όμως απαιτεί από όλους όσους δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή, πολιτική εμπιστοσύνη και ενότητα.

Απαιτεί καθαρές διατυπώσεις και καθαρές θέσεις.

Τις συλλογικές θέσεις.

Απαιτεί να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ.

Και απαιτεί να μη δίνουμε τις κρίσιμες ώρες δικαιώματα αντίπαλο.

Στη συλλογική μας λειτουργία δεν νοούνται τελεσίγραφα.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική