Πολιτική

Στα Σκόπια αύριο ο Νίκος Δένδιας

Με ποιους θα συναντηθεί – Οι συζητήσεις αναμένεται να καλύψουν και εξελίξεις σε Δυτικά Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και την κατάσταση στην Ουκρανία

O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία την Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022 όπου και θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογό του Bujar Osmani.

Mετά το πέρας και των διευρυμένων συνομιλιών μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, οι υπουργοί Εξωτερικών θα πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο, περί ώρα 19:30 ώρα Ελλάδος. Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό, Dimitar Kovačevski.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί σε δείπνο εργασίας μαζί με τον ομόλογό του, Bujar Osmani, και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Bojan Marichic.

Κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, οι συνομιλίες αναμένεται να εστιάσουν στην πλήρη, συνεπή και με καλή πίστη εφαρμογή της Συνθήκης των Πρεσπών, στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων της οικονομίας, του εμπορίου και της ενέργειας, και στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας.

Επιπλέον, οι συζητήσεις αναμένεται να καλύψουν και εξελίξεις σε Δυτικά Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και την κατάσταση στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε επισκέψεις στα Σκόπια τον Νοέμβριο του 2019 και τον Αύγουστο του 2021, ενώ ο ομόλογός του, Bujar Osmani, επισκέφθηκε την Αθήνα τον Ιανουάριο του 2021.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική