Πολιτική

Σταύρος Καλογιάννης: Αποσύρεται ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Την απόφαση του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή, Σταύρου Καλογιάννη να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαΐου ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία τη Μεγάλη Δευτέρα (10/4).

Σύμφωανα με κυβερνητικές πηγές η απόσυρση του Σταύρου Καλογιάννη ελήφθη σε πλήρη συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Καλογιάννης δηλώνει βέβαιος για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές και δηλώνει τη στήριξή του στο κυβερνών κόμμα «για όσα πολύ σημαντικά προσέφερε και θα συνεχίσει να προσφέρει στη χώρα και την επόμενη τετραετία».

«Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει σταθερά στον ευρωπαϊκό δρόμο που χάραξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, τον μόνο που εξασφαλίζει ευημερία και πρόοδο για τους συμπολίτες μας» καταλήγει στη δήλωσή του ο Σταύρος Καλογιάννης.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τον Σταύρο Καλογιάννη

Η Νέα Δημοκρατία ευχαριστεί θερμά τον Σταύρο Καλογιάννη για τη μακρά και πολύτιμη προσφορά του στον κοινοβουλευτισμό και την παράταξη. Μια πολιτική διαδρομή που υπήρξε άρρηκτα συνδεδεμένη με ηθικές αξίες και ιδεολογικές αρχές, τις οποίες και θα συνεχίσει να τιμά.

Ο Σταύρος Καλογιάννης διετέλεσε Βουλευτής από το 2000 έως το 2015, αλλά και κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο. Από το 2004 ως το 2009 υπήρξε Υφυπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. με αρμοδιότητα τη Χωροταξία και το Περιβάλλον, ενώ από το 2012 έως το 2013 υπήρξε Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο κ. Καλογιάννης τίμησε καθ’ όλη την κοινοβουλευτική του πορεία τους πολίτες των Ιωαννίνων που τον εμπιστεύτηκαν και παραμένει ενεργός στον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον για τα Ιωάννινα και για την Ελλάδα, με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η δήλωση του Σταύρου Καλογιάννη

Καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου 2023, θέλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές, παρά τη βεβαιότητά μου ότι νίκη για τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα είναι μεγάλη και Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κλείνει ένας σημαντικός κύκλος για εμένα και ανοίγει ένας νέος.

Πολιτεύτηκα πάντοτε με μέτρο και υπευθυνότητα, με ειλικρίνεια και αξιοπρέπεια, μελετώντας σε βάθος τα προβλήματα, πριν επιχειρήσω να τοποθετηθώ επί αυτών ή να δώσω λύσεις. Άφησα το στίγμα μου σε πολλά μικρά θέματα, κυρίως όμως σε μεγάλα: στην αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων της χώρας και στα έργα υποδομής της Ηπείρου, στην Εθνική Στρατηγική για την αειφόρο ανάπτυξη, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, στη θεσμοθέτηση προστατευόμενων περιοχών, στην ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εκπροσώπησα, επαξίως πιστεύω, τη χώρα μας σε περισσότερα από 50 Συμβούλια Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ και Διεθνείς Διασκέψεις για το περιβάλλον, το κλίμα και τις μεταφορές.

Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την απόφασή μου και τον ευχαρίστησα θερμά για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, προτείνοντάς με για Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία παρήχθη πλούσιο έργο επί μία τετραετία.

Το επόμενο διάστημα έχω προγραμματίσει τον τακτικό απολογισμό του κοινοβουλευτικού έργου μου και επισκέψεις σε όλους τους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων για να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας τις Γιαννιώτισσες και τους Γιαννιώτες που με εμπιστεύτηκαν για πολλά χρόνια.

Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη μεγάλη φιλελεύθερη Παράταξη, για τις Αρχές και Αξίες της, τις οποίες πιστεύω, και για όσα πολύ σημαντικά προσέφερε και θα συνεχίσει να προσφέρει στη χώρα και την επόμενη τετραετία. Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει σταθερά στον ευρωπαϊκό δρόμο που χάραξε ο Κων/νος Καραμανλής, τον μόνο που εξασφαλίζει ευημερία και πρόοδο για τους συμπολίτες μας.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική