10 Αυγούστου 2022

Στεφανής: Εξηγήσεις για την καθυστέρηση στην καταβολή αποζημιώσεων στους εργαζομένων του 251 ΓΝΑ και του ΝΙΜΤΣ

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας οι καθυστερήσεις οφείλονται «στην πρωτόγνωρη για τα εν λόγω στρατιωτικά νοσοκομεία απαιτούμενη διαδικασία πληρωμής υπερωριών»

«Το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ) και το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) υπέβαλαν αναφορές κόστους για το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, οι οποίες προωθήθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις αρχές Ιουλίου. Η μέχρι στιγμής καθυστέρηση οφείλεται στην πρωτόγνωρη για τα εν λόγω στρατιωτικά νοσοκομεία απαιτούμενη διαδικασία πληρωμής υπερωριών». Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής απαντώντας σε ερώτηση, που κατέθεσαν οι βουλευτές Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Καταβολή αποζημιώσεων στο προσωπικό του 251 ΓΝΑ».

Αναφερόμενος στη διαδικασία καταβολής υπερωριών, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι «προϋποθέτει μηχανογραφικές εφαρμογές και διοικητικές διεργασίες που, ενώ για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ είναι πάγιες, στην περίπτωση των στρατιωτικών νοσοκομείων δεν υπήρχε παρόμοια εξοικείωση και απαιτείται σημαντική επεξεργασία δεδομένων από συναρμόδιους φορείς».

«Ενδεικτικά», προσέθεσε, «περιλαμβάνει τη συλλογή του είδους, των ημερομηνιών και των ωρών εφημερίας-υπερωρίας των εμπλεκομένων ιατρών-προσωπικού, την αντιστοίχιση του προσωπικού στις βαθμίδες του ΕΣΥ προς κοστολόγηση των εφημεριών, τη συνεργασία με το ΟΛΚΑ για τους υπολογισμούς, τον έλεγχο των διαμορφούμενων αποζημιώσεων προς αποφυγή αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών κ.ά.».

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρακολουθεί στενά την υλοποίηση της όλης διαδικασίας, μέχρι την καταβολή της σχετικής αποζημίωσης στο εμπλεκόμενο προσωπικό, τόσο του 251 ΓΝΑ όσο και του ΝΙΜΤΣ», κατέληξε ο Αλκιβιάδης Στεφανής.Πολιτική