Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Μύλος για τα αστακοκάραβα – Τώρα λένε ότι θα απαντήσει «όταν αισθανθεί έτοιμος»

Να δώσει απαντήσεις για την επαγγελματική του δραστηριότητα επιχείρησε να δώσει χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τοποθετούμενος για πρώτη φορά -μετά από τρεις ημέρες- αναφορικά με το δημοσίευμα του «ΘΕΜατος», το οποίο προκάλεσε ντόμινο πολιτικών εξελίξεων.

Λίγο πριν την ομιλία του χθες για το «ελληνικό όνειρο», σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο κ. Κασσελάκης ανέφερε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πατήσει γκάζι. Γι’ αυτό άλλωστε ο Μητσοτάκης των πλαστών πόθεν έσχες ασχολείται με νόμιμα αστακοκάραβα, από τα οποία έχω αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023». «Αλλά αυτό δεν το «ανακάλυψε» το ρεπορτάζ του Μαξίμου, παρά μόνο την αρχική εγγραφή των αλιευτικών αδειών» σχολίασε ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

View this post on Instagram

A post shared by Stefanos Kasselakis (@skasselakis)

Ωστόσο, την ύπαρξη «αστακοκάραβων», όπως ο ίδιος περιέγραψε, γνωστοποίησε με δική του πρωτοβουλία ο κ. Κασσελάκης, κατά την τηλεοπτική του συνέντευξη στην πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1, όπου κάθε άλλο παρά δυσφόρησε, όταν ο Γιώργος Λιάγκας τον προκάλεσε για την επιχειρηματική του δραστηριότητα, για την οποία μάλιστα ήξερε ότι ήταν τοποθετημένη στη Μασαχουσέτη. Μιλώντας σε ενεστώτα χρόνο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα «αστακοκάραβα» ως η «δουλειά» του, ενώ απέφυγε να τοποθετηθεί διεξοδικά αναφορικά με τα περιουσιακά του στοιχεία.


'Όταν ο Στέφανος Σασσελάκης έλεγε για τα αστακοκάραβα

Στη χθεσινή του εκδοχή, ωστόσο, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι έχει αποχωρήσει από την εταιρία, μόνο που η ημερομηνία αποχώρησης που επικαλείται, συμπίπτει με την ημερομηνία απόλυσής του από την συγκεκριμένη εταιρία, εναντίον της οποίας έχει προσφύγει με αγωγή στη Δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά με δηλώσεις της στην ΕΡΤ, ομολόγησε ότι ο νόμος «θα» γίνει σεβαστός παραδεχόμενη έτσι ότι αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Όπως είπε χαρακτηριστικά «ο νόμος ξεκάθαρα λέει ότι εμπίπτει στο κώλυμα που υπάρχει κάποιος πολιτικός αρχηγός, έστω και εξωκοινοβουλευτικός, να έχει εταιρείες στην αλλοδαπή. Ο νόμος αυτός θα γίνει απολύτως σεβαστός».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική