Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Ο εκλογικός πήχης, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, η βαριά ήττα του ’23 και το πόθεν έσχες πριν τις ευρωεκλογές

Ποικίλες αναγνώσεις με αποδέκτες το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σήματα για το ιδεολογικό στίγμα του κόμματος στο εξής, περιείχε η χθεσινή συνέντευξη του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, στον ΣΚΑΪ. Πέρα από την μετωπική επίθεση που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την υπόθεση των Τεμπών, αλλά και τη διαρροή προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Κασσελάκης σχολίασε εμμέσως το πλαίσιο επαναδραστηριοποίησης του προκατόχου του, μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να δέχεται εισηγήσεις περί «rebranding» του πολιτικού του προφίλ.

«Είμαι αυθεντικός»

«Εμένα μου είναι αδιάφορο το rebranding. Το brand μου είναι αυθεντικό. Σας το υπόσχομαι» απάντησε, επί της αρχής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κληθείς να σχολιάσει τα περί επικαιροποίησης της πολιτικής ταυτότητας του Αλέξη Τσίπρα, για να επαναλάβει -για δεύτερη φορά- στη διάρκεια της απάντησής του πως «είμαι αυθεντικός», μιλώντας για τον εαυτό του.

Ωστόσο, «δεν επέλεξα εγώ τη βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ πριν από ένα χρόνο ούτε την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα» περιέγραψε κατόπιν ο κ. Κασσελάκης, αφήνοντας εμμέσως αιχμές για το εκλογικό αποτέλεσμα του περασμένου καλοκαιριού, για να συνεχίσει, λέγοντας πως «έτσι έτσι ήρθαν τα πράγματα. Είμαι πρόεδρος του κόμματος, χτίζουμε ένα κίνημα, έχουμε ένα μήνυμα».


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d09ubc07jfe1)

«Άρα, λοιπόν, και εμείς θα κάνουμε branding του νέου ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης θα κάνει rebranding από την προπαγάνδα της ΝΔ, που χρειάζεται για το Ινστιτούτο το οποίο χτίζει και για τη διεθνή του δραστηριότητα. Καλά θα κάνει» υποστήριξε για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και «στον βαθμό που μπορώ να βοηθήσω τον Αλέξη σε αυτήν την προσπάθεια, θα το κάνω με μεγάλη χαρά», πρόσθεσε ο κ. Κασσελάκης σαν να κινούνται σε παράλληλες τροχιές, εστιάζοντας (σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο) στο «branding» του «νέου ΣΥΡΙΖΑ».

Ταυτόχρονα, έθεσε ως εκλογικό πήχη των Ευρωεκλογών την «απόλυτη ανατροπή», διευκρινίζοντας κατόπιν ότι επιθυμεί ένα ποσοστό πάνω από το 17% των περασμένων εθνικών εκλογών, το οποίο σε περίπτωση που κοντεύει τις επιδόσεις της ΝΔ, θα αποτελέσει, όπως τόνισε, ο κ. Κασσελάκης την ανατροπή που φαίνεται να προσδοκά.

Καλύπτει όλη την Κεντροαριστερά ο νέος ΣΥΡΙΖΑ

Ως προς το ιδεολογικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρός του περιέγραψε ότι «η σύγχρονη Αριστερά καλύπτει όλη την κεντροαριστερά», για να προσθέσει ότι «αυτός είναι ο χώρος μας, αλλά σε πολλές προτάσεις είμαστε παρεμβατικοί». Ακόμη, ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνουν όνομα και έμβλημα του κόμματος ως έχουν και μετά τις Ευρωεκλογές και με φυσική έδρα του κόμματος, την Κουμουνδούρου. Τοποθετούμενος, ως προς τις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι θα προτείνει ο ίδιος πέντε πρόσωπα για το Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος με αξιοκρατικά κριτήρια, με στόχο να συμπεριληφθούν σε αυτό ορισμένοι από όσους δεν θα σημειώσουν υψηλή επίδοση στη διαγωνιστική διαδικασία της 14ης Απριλίου.

Στην τελική ευθεία προς τις προκριματικές, η Κουμουνδούρου ανακοίνωσε χθες άλλα 51 ονόματα συμμετεχόντων, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν οι γνωστοί, από την συμμετοχή τους σε τηλεοπτικές εκπομπές, δημοσιογράφοι, Δημήτρης Παπανώτας και Δημήτρης Πανόπουλος αντίστοιχα.

Σχολιάζοντας, πρωτίστως, την πολιτική επικαιρότητα, με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε, στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, πως «έχουμε ζήτημα ασφάλειας στη χώρα μας» και απέδωσε την ύπαρξη φαινομένων βίας και στην οικονομική ανέχεια των νέων.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική