26 Μαΐου 2022

Στέλιος Πέτσας: Βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους

 «Kάποιοι δεν ενδιαφερόταν να κυβερνήσουν τη χώρα, αλλά να γίνουν παρακράτoς, να ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας».

Για το ηχητικό ντοκουμέντο του επιχειρηματία Σάμπη Μιωνή τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, φέρονται ότι «δύο υπουργοί συζητούσαν με έναν επιχειρηματία για εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις», τόνισε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι φέρεται ο κ. Νίκος Παππάς να ζητά από τον κ. Μιωνή να προτρέπει τον δικηγόρο κ. Παπασταύρου να βγει και να μιλήσει εναντίον της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι, συζύγου του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Αν όσα περιγράφονται σε αυτήν την ανακοίνωση» ευσταθούν, ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι «βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους» και συνέχισε λέγοντας πως «ο τότε υπουργός επικρατείας φαίνεται ότι γνώριζε την ύπαρξη παρακράτους». «Πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια παραβίασης των εξουσιών», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στο ίδιο πλαίσιο, «κάποιοι δεν ενδιαφερόταν να κυβερνήσουν τη χώρα» συνέχισε, αλλά «να γίνουν παρακράτoς, να ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας».

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει σήμερα» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.Πολιτική