Οικονομία

Στην σουηδική Electrolux ο κλάδος ηλεκτρικών συσκευών της General Electric

CC34A9CF55BDBC727B40678C01C7959A.jpg Η σουηδική εταιρεία Electrolux ανακοίνωσε την εξαγορά του κλάδου ηλεκτρικών συσκευών της αμερικανικής εταιρείας General Electric (GE) έναντι του ποσού των 3,3 δισεκ. δολαρίων σε μετρητά, που αποτελεί τη μεγαλύτερη σχετική συμφωνία που έχει κάνει ποτέ, προκειμένου να διπλασιάσει τις πωλήσεις της στη Βόρεια Αμερική και να αντιμετωπίσει την ανταγωνίστρια εταιρεία της Whirlpool.

Η Electrolux είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο ότι βρισκόταν σε συζητήσεις για την εξαγορά αυτή, με στόχο να εισέλθει σε μία αγορά, στην οποία δεν είχε σημαντική παρουσία και η οποία αναπτύσσεται ταχύτερα από την ευρωπαϊκή.

«Οι υψηλής ποιότητας συσκευές της GE είναι συμπληρωματικές στις δικές μας μάρκες και θα ενισχύουν την παρουσία μας στη Βόρεια Αμερική», δήλωσε με ανακοίνωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Electrolux κ. Κηθ Μακ Λάφλιν, προσθέτοντας: «Η εξαγορά, που είναι η μεγαλύτερη που έχουμε κάνει, ενισχύει τη δέσμευσή μας στον κλάδο των συσκευών και παρέχει στην Electrolux την κλίμακα μεγέθους και την ευκαιρία να επιταχύνει τις επενδύσεις για την καινοτομία και την ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο».

Η Electrolux, η οποία πουλά συσκευές με τις μάρκες της AEG, της Zanussi, της Frigdaire, καθώς και της δικής της, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια συσκευών στον κόσμο μετά την Whirlpool. Η εξαγορά του κλάδου της GE – που περιλαμβάνει φούρνους, ψυγεία, κλιματιστικά και βραστήρες νερού – θα υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις της Electrolux στην αμερικανική αγορά. Πέρυσι, ο κλάδος συσκευών της GE σημείωσε πωλήσεις ύψους 5,7 δισεκ. δολαρίων , το 90% των οποίων στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Οικονομία