Διεθνή

Στην Τουρκία το πρώτο ταξίδι του πάπα σε μουσουλμανική χώρα

D02E53D776B3692D799F3151417B50DF.jpgΟ ποντίφικας θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 30 Νοεμβρίου ως προσκεκλημένος του οικουμενικού πατριάρχη. Ωστόσο, το ταξίδι στην Τουρκία επιβεβαιώθηκε τελικά μετά την αποδοχή ξεχωριστής πρόσκλησης που απέστειλε στο Βατικανό ο νέος τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επίσκεψη στην Τουρκία θα πραγματοποιήσει στα τέλη Νοεμβρίου ο πάπας Φραγκίσκος, στο πρώτο του ταξίδι σε μία ισλαμική χώρα, όπως ανακοίνωσε το Βατικανό την Παρασκευή.

Ο ποντίφικας θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 30 Νοεμβρίου, με αφορμή τη γιορτή του αγίου Ανδρέα, ως προσκεκλημένος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Ωστόσο, το ταξίδι στην Τουρκία επιβεβαιώθηκε τελικά μετά την αποδοχή ξεχωριστής πρόσκλησης που απέστειλε στο Βατικανό ο νέος τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το πρόγραμμα συναντήσεων του πάπα και οι ακριβείς ημερομηνίες του ταξιδιού δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί.

Ο Φραγκίσκος, πρώτος μη Ευρωπαίος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εδώ και 1.300 χρόνια έχει πραγματοποιήσει τρία ταξίδια στο εξωτερικό από την εκλογή του, τον Μάρτιο του 2013.

Θα επισκεφτεί την Αλβανία την επόμενη εβδομάδα και στις 25 Νοεμβρίου θα μιλήσει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή