Πολιτική

Στη Βιέννη ο Δένδιας – Διευρυμένες συνομιλίες με τον Αυστριακό ομόλογό του

Επίσκεψη στη Βιέννη θα πραγματοποιήσει σήμερα (Τρίτη 2 Μαΐου 2023) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Αυστριακό ομόλογο του, Αλεξάντερ Σάλενμπέργκ (Alexander Schallenberg). Οι δυο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, μετά το πέρας της οποίας θα λάβουν χώρα διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνέχεια, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο στις 13:00 (ώρα Ελλάδας).

Oι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να εστιάσουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων, στον συντονισμό εντός ΕΕ και στους κόλπους διεθνών οργανισμών, στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, καθώς και σε διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια.

Κατά την παραμονή του στη Βιέννη, ο υπουργός Εξωτερικών θα έxει συνάντηση και με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Ραφαέλ Μαριάνο Γκρόσι (Rafael Mariano Grossi).

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Αυστρία. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2022.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική