Πολιτική

Στη Βοστώνη ο Αντώνης Σαμαράς για την βράβευσή του από το Χάρβαρντ

Στην Βοστώνη βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να παραλάβει το βραβείο Alumni Achievement Award του Harvard Business School.

Ο πρώην πρωθυπουργός επελέγει από το κορυφαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα ως μια από τις πέντε εξέχουσες προσωπικότητες των αποφοίτων της σχολής, στους οποίους θα απονεμηθεί η ύψιστη τιμητική διάκριση.

Ο κ. Σαμαράς σε ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσε φωτογραφίες από τον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η τελετή λίγες ώρες πριν την επίσημη εκδήλωση βράβευσης

Βοστώνη. Λίγο πριν τη βράβευση από το Harvard Business School.

Posted by Αντώνης Σαμαράς / Antonis Samaras on Thursday, May 25, 2023

Να σημειωθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς αποτελεί τον μόνο Ευρωπαίο πολίτη που θα τιμηθεί με τη συγκεκριμένη διάκριση, στο πλαίσιο της τελετής των αποφοίτων του Χάρβαρντ.

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, «αυτοί που θα τιμηθούν φέτος έχουν καθιερωθεί ως μεγάλοι ηγέτες στους τομείς τους, όχι κάνοντας τις εύκολες επιλογές, αλλά λαμβάνοντας ρίσκο και πράττοντας αυτό που ήξεραν μέσα τους πως έπρεπε να κάνουν, ώστε να επιτύχουν κάτι μεγαλύτερο από τα κατεστημένα και συνήθη». Συγκεκριμένα ο κοσμήτορας (Dean) του Χάρβαρντ, κ. Strikant Datar, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «έδρασαν στη σταδιοδρομία τους ως πραγματικοί ηγέτες που έκαναν τη διαφορά στον κόσμο, διατηρώντας τα υψηλότερα κριτήρια και αξίες σε οτιδήποτε έπραξαν».

Όπως επισημαίνεται από το Χάρβαρντ «για πάνω από 50 χρόνια το βραβείο Alumni Achievement Award έχει απονεμηθεί σε προσωπικότητες των οποίων το στρατηγικό όραμα καθοδηγεί την εργασία τους, η δημιουργικότητα και το πνεύμα καινοτομίας εμπνέουν όσους είναι δίπλα τους, ο χαρακτήρας και οι αξίες τους είναι υποδειγματικές και η ηγετικότατα τους είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική